Normalt ville man udbryde ‘Hill Coen brødrene’, men det er kun takket være strålende skuespillere, at ‘Hil Cæsar’ ikke er en komplet ommer.

Ikke så sjældent har Ethan and Joel Coen givet deres publikum den ene store filmoplevelse efter den anden. Tænk bare tilbage på film som Fargo (1996), The Big Lebowski (1998), O Brother, Where Art Thou? (2000), No Country for old Men (2007) og True Grit (2010).

Og de har formået at lege med genrene på en måde som gør at Coen-film altid emmer af lidt mere. Der er mere bag ved historien end man måske skulle tro. Og skuffelse er normalt en by i Rusland, når Coen-brødrene vælger at lave en film.

Kort sagt: Coenbrødrene er intet mindre end filmgenier. Så hvordan i alverden denne komediefilm om det at lave film i en film er blevet til, går ud over min forstand. Og måske er det meningen, når det kommer fra de to brødre.

Filmen finder sted i 1920’erne og fortæller historien om ”fixeren” Eddie Mannix (spillet af en altid sublim Josh Brolin) som er ansat for at sørge for at stjernernes public image genopholdes – lige meget hvad. Da han midt i en filmproduktion om det gamle Rom, mister sin største stjerne (George Clooney) bliver hans dag pludselig lang mere kompliceret end han havde troet.

Men ‘Hil Cæsar’ minder mere om et Saturday Night Live sketch show, hvor den ene berømte skuespiller efter den anden, hopper frem i gammeldags kostumer og en forvirrede dialog, som er en del af et større plot. For hele handlingen i ‘Hil Cæsar’ mangler så meget en rød tråd, at det er umuligt for publikum at falde ind i filmen. Man bliver rasløst, afventede og rent ud sagt ikke underholdt nok. (Dog er det værd at lægge mærke til den unge Alden Ehrenreich. Han er klart et lysende skuespilstalent)

Ganske vist er der en humoristisk ånd over at genopleve den gamle filmånd og filmproduktion i et Hollywoodfilmstudie fra 1920’erne, men man ender med at sidde tilbage med en følelse af utilfredsstillelse og manglende indhold.

Det er svært at forstå ideen bag denne film, og det gør ondt at sige det, når det er en film som kommer fra et af det mest talentfulde, karismatiske og dygtige makkerpar i filmbranchen.

‘Hil Cæsar’ har premiere torsdag den 18. februar 2016.

Instruktør: Joel Coen & Ethan Coen.
Medvirkende: Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Ralph Fiennes, Jonah Hill, Scarlett Johansson, Frances McDormand, Tilda Swinton & Channing Tatum