Det er action, så det basker i ´Hitman´s wife´s bodyguard´, der er fortsættelsen på ´The Hitman´s Bodyguard´ fra 2017. I den nye film har Michael Bryce fået et mentalt sammenbrud, fordi hans klient blev skudt, mens han tog en kugle for lejemorderen Darius Kincaid. Bryce har gået i terapi for at blive sit mareridt kvit. Han har traumer, fordi han har mistet sin AAA-licens som bodyguard, og hver nat drømmer han om det. Han håber inderligt, at han kan få sin licens tilbage, men hans terapeut beordrer ham på orlov med besked om ikke at røre våben og ikke at beskæftige sig med at være bodyguard. Han tager på rekreation på Capri, og det går godt, indtil Sonia, Darius Kincaids kone, opsøger ham på en ganske voldsom måde. Hun vil have Bryce til at hjælpe sig med at befri sin mand, der er taget til fange af den italienske mafia. Det lykkes for dem, men de tre bliver rekrutteret af Interpol for at stoppe en græsk mangemillionær, der har planer om at ødelægge hele Europas infrastruktur.

Filmen suser hæsblæsende afsted med virkelig mange kilometer i timen med biljagter, motorbåde og helikoptere. De tre ”helte” kommer blandt andet til Grækenland, Kroatien og Italien, og flere af scenerne er imponerende. De kan ikke føle sig sikre, fordi det er svært at vide, hvem der er ven og fjende. Hr. og fru Kincaid har deres skærmydsler, da fruen er fornærmet over, at hendes lejemordermand ikke koncentrerer sig nok om at få lavet en baby på hende, og Michael Bryce er rabiat modstander af deres alliance.

Det er oplagt, at der har været et budget, der siger sparto ved tilblivelsen af filmen. Der er teknik og locations, så det basker. Og så er der skyderier og nærkampe, som man kun overlever, hvis det er film. Det er voldeligt på en måde, så det bliver til komedie, og det er meningen. Det er en stjernebesætning, der udover Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson og Salma Hayek i hovedrollerne også tæller Antonio Banderas som den græske millionær, og han er lige dele farlig og komisk i denne karikatur af et menneske, der har haft noget knas med fru Kincaid på et tidligere tidspunkt. Michael Bryces far, den ultimative bodyguard, bliver spillet af Morgan Freeman, der med sin stille udstråling og nærvær pynter i ethvert cast.

Ryan Reynolds og Samuel L. Jackson er et sjovt par i deres forskellighed, om end det er lidt svært at tro på relationen, når den bliver alt for fortrolig.

Filmen store styrke er Salma Hayeks karakter og Salma Hayek. Hun er fandenivoldsk, voldelig, passioneret, rasende, og så ser hun så godt ud, at alle kvinder må misunde hende. Ikke mindst er hun sjov, og det forhold at hun er kvinde, der hele tiden plaffer folk ned, når det passer hende, og det gør det tit, forstærker komikken.

Filmen er fundamentalt sjov, men den holder ikke momentum hele vejen. Det bliver simpelt hen for trættende og langtrukkent at blive ved med at se kugler, der flyver om ørerne og biler, der ryger ud over bjergskrænter.

Mængden af mennesker, der bliver dræbt, er for stor. Havde man dog bare skåret 20 minutter af længden. Man kunne godt have fået handlingstrådene hæftet alligevel.

Hitman´s wife´s bodyguard

Instruktør: Patrick Hughes

Medvirkende: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Antonio Banderas, Morgan Freeman og Frank Grillo.

Premiere: den 15. juli 2021