KT-stjerner-5‘Jurassic World’ er tætpakket med action – større, vildere og mere frygtindgydende end tidligere. Så tæt på perfekt som en “monsterfilm” kan komme.

Eventyrfortællingen er tilbage. 22 år efter begivenhederne i Jurassic Park, er det endelig lykkedes at virkeliggøre drømmen om en forlystelsespark fyldt med dinosaurer. Men gæsterne er allerede begyndt at kede sig, så parkens laboratorie har skabt en genetisk hybrid, der både er større, stærkere og langt mere frygtindgydende end Tyranosaurus Rex – så er tonen ligesom slået an.

Nok engang er et par unger omdrejsningpunktet, da parkchefen Claires (Bryce Dallas Howards) to nevøer på egen hånd udforsker dinosaurparken. Det gør de samtidig med, at den nye hybrid Indominus Rex slipper ud af sit bur, og begynder et morderisk dræbertogt. Kun velociraptortræneren Owen (Chris Pratt) ser ud til at kunne stoppe bæstet, men kun med hjælp fra en lidt overraskende side.

Filmen er til tider forudsigelig, men ikke i en sådan grad, at den går hen og bliver kedelig. Særligt den sidste halvdel fungerer eminent som hæsblæsende actionfilm, hvor man konstant sidder på kanten af sædet. Man kunne frygte, at CGI-effekterne havde taget overhånd, men der er faktisk fundet en fin balancegang, og så er Indominus Rex så vellavet, at den irrationelle frygt for dinosaurer flere gange får en til at krybe helt ned i sædet.

Jurassic World samler tråden op hvor Jurassic Park slap. En god blanding af vilde action-scener, kærlighed, lidt humor og så selvfølgelig de mange velanimerede dinosaurer. Den når ikke helt op på den samme “wow”-faktor, som franchisets første film gjorde i 1993, men det er tæt på.

‘Jurassic World’ har premiere 11. Juni 2015.

Instruktør: Colin Trevorrow
Medvirkende: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, BD Wong, Vincent D’Onofrio og Ty Simpkins.