KURSK er baseret på virkelige begivenheder, og handler om den russiske ubåd KURSK, der den 10. august 2000 efter en fejlslagen torpedoaffyring eksploderer og synker til bunds i Barentshavet under en russisk mililtærøvelse. Filmen KURSK der er instrueret af Thomas Vinterberg beskriver de kun 23 ud af 118 marinemænd, der overlever ved eksplosionen, og som kæmper for deres liv ombord på KURSK. KURSK tager vand ind, og mændene arbejder i mørke og ikke mindst med mangel på ilt. Tiden går, og mændene banker alt, hvad de kan på KURSKs metalskrog for at gøre omverdenen opmærksom på, at de er i live.

Samtidig følger man familiierne hjemme i den lille russiske havneby. De to hovedpersoner i filmen er Mikhail Averin spillet af Matthias Schoenaerts, som er ombord på KURSK og hans højgravide hustru Tanya Averin spillet af  Léa Seydoux.  Mikhail kæmper for at hans mænd overlever. Tanya kæmper sammen med de andre hustruer for at få de russiske myndigheder til at hjælpe deres mænd ud af KURSK. 

I England overvåger den britiske flåde på NATOs vegne den store øvelse, og de har opdaget, hvad der er sket med KURSK.  Commodore David Russell spillet af Colin Firth fra den britiske flåde tilbyder at hjælpe, men der går storpolitik i sagen. 

KURSK-tragedien kan de fleste biografgængerer huske som de dage, hvor verdenen holdt vejret og bad for besætningen på KURSK. Der er flere danske skuespillere med i KURSK bla Magnus Millang, der har en størrere birolle som en af besætningsmedlemmerne på KURSK og Lars Brygman, der spiller russer samt Helene Reingaard Neumann hustru til Thomas Vinterberg, der spiller russisk hustru. 

Filmatiseringen af KURSK er i sig selv et stort internationalt projekt. Historien er beskrevet med udgangspunkt i bogen A Time To Die af Robert Moore med kunstneriske friheder. Samtidig er historien også baseret bl.a. på øjenvidne beretninger fra den ægte Commodore David Russell. Tættere på sandheden om hvad der skete under de 9 døgns indespærring på KURSK, kan man næsten ikke komme. Som biografgænger er man med nede i ubåden og bliver opslugt at mændenes kamp, og ikke mindst af hustruernes kamp på land, og denne dynamik gør filmen smuk og seværdig.  

Baseret på bogen: A Time To Die af Robert Moore

Premieredato: 24 januar 2019

Medvirkende:  Matthias Schoenaerts, Léa Seydoux, Colin Firth, Peter Simonischek, Max Von Sydow, Magnus Millang, Lars Brygmann, Aske Bang, Peter Plaugborg, Helene Reingaard Neumann med flere.
Instuktør: Thomas Vinterberg
Manuskript: Robert Rodat
Producer: Ariel Zeitoun
Spilletid: 1 time og 57 minutter