‘La La Land’ er alt andet end lalleglad la-la-musical.


Los Angeles er kendt som byen, hvor drømme bliver til virkelighed. Mia (Emma Stone), en ung skuespillerinde, jagter sit livs store filmrolle, men indtil den dukker op, må hun tage til takke med at servere café latte til byens store filmstjerner. Den dedikerede pianist Sebastian (Ryan Gosling) drømmer om en fremtid som jazzmusiker, men er tvunget til at acceptere ligegyldige jobs som hyggepianist på små smudskede barer for at tjene til dagen og vejen. Ved et tilfælde mødes de to og forelsker sig hovedkulds i hinanden, men deres kærlighed og karriereplaner sættes på en hård prøve i byen, som også er kendt for at knuse hjerter og bryde drømme.

Castingen af de to hovedroller er blot én ud af mange succeser i ‘La La Land’, der med sine 14 Oscar-nomineringer og 7 Golden Globe-priser også løber med titlen som den mest vindende film i Golden Globe historien.

Ryan Goslings musikalske fortid i blandt andet The Mickey Mouse Club gør ham perfekt til rollen som Sebastian, der synger, danser og spiller klaver med overvisende talent. Hans øvrige evner som skuespiller – særligt i kærlighedsgenren – fejler som altid intet. Emma Stones præstation er ligeledes uangribelig, hvad skuespil og dans angår – som sanger lyder hun mindre trænet end sin modpart, hvilket kan have sin charme.

Kemien mellem Gosling og Stone formidler på smukkeste vis årets måske mest rørende kærlighedshistorie og rusker op i tidligere oplevelser af musical-romancer og lidenskabelige fortællinger. Alt dét kan instruktør Damien Chazelle tage en stor del af æren for i form af et levende filmisk udtryk, som pifter musicalgenren op og i dén grad baner vejen for endnu flere banebrydende værker i fremtiden.

‘La La Land’ får dansk biografpremiere den 23. februar 2017.

Instruktør: Damien Chazelle
Medvirkende: Ryan Gosling, Emma Stone, J.K. Simmons, Rosemarie DeWitt, John Legend