”Long Shot” er en skøn lille kærligheds- og komediefilm.  

Fred Flarsky spillet af Seth Rogen er den kontroversielle forholdsvis seriøse undersøgende journalist, der kæmper for sine standpunkter. Da han på sin fyringsdag som journalist møder sin tidligere barnepige og første kærlighed Charlotte Field spillet af Charlize Theron, som i mellemtiden er blevet USAs Udenrigsminister kaster de straks kærlige blikke efter hinanden. Snart får han jobbet som taleskriver for Charlotte, og de udvikler hurtigt – rigtig hurtigt – et seksuelt forhold samtidig med, at kærligheden begynder at spire mellem dem.

Charlotte ønsker at træde i karakter som politiker og gå efter den højeste politiske stilling. Kan forholdet til den altid upassende klædte Fred holde til deres rejse sammen, mens Charlotte kæmper for sin politiske karriere og måske mindre for de politiske standpunkter, som fascinerede Fred så meget, da de var yngre?

”Long Shot” er skam underholdende, men den hører til i den lettere ende, og det bliver mere til små træk på smilebåndet end til de helt store grin. Det er plat humor næsten hele filmen igennem, og den skal man være i stand til at finde sjov.

Det som gør ”Long Shot” sjov er især de mange referencer til popkulturen og ikke mindst Seth Rogen, som er en komisk mand i sig selv på mange måder. Især i samspillet med bedstevennen Fred spillet af O´Shea Jackson Jr, hvor de strør om sig med sjove ping-pong guldkornssætninger. Filmen er meget amerikansk og prøver på nogle måder at skabe et sjovt samtidsbillede af den politiske situation i USA med flere referencer til tidligere og nuværende præsidenter og politikere.

Der er god skuespillerkemi mellem Seth og Charlize, men at underdogen skal score upperdogen virker ikke altid som den perfekte cast, der er nærmest for stor forskel på de to. Dog har de flere sjove scener sammen, blandt andet da de beslutter sig for at prøve stoffet Emma og tager på en bytur, der selvfølgelig ender i at Charlotte bliver kaldt til en national vigtigt samtale.

Historien og plottet i sig selv er næsten komplet utroværdig, og for at føle sig underholdt bliver man nødt til at se bort fra det, ellers bliver den ene scene efter den anden til et irritationsmoment.

Medvirkende: Seth Rogen, Charlize Theron, O´Shea Jack Jr. med flere.

Instruktør: Jonathan Levine

Manuskript: Dan Sterling og Liz Hannah

Premiere 3. maj 2018

Tid 115 minutter