Animationsfilmen Loving Vincent handler (ikke overraskende) om Vincent van Gogh og hans liv. Den handler dog endnu mere om omstændighederne omkring hans død. Postmesteren Joseph Roulin har fundet ud af, at hans ven Van Gogh har skudt sig selv. Han har et brev fra Vincent til hans bror Theo, som ikke har kunnet leveres og derfor er returneret til postmesteren. Postmesterens søn Armand bliver sendt afsted for at levere brevet til Theo og i sin søgen dukker adskillige modsatrettede oplysninger om Van Goghs død op. For skød Van Gogh virkelig sig selv, eller blev han myrdet?

Brevet er katalysatoren, der sætter begivenhederne i gang i denne smukke animerede historie. Armand har ungdommens modvilje og vrede mod den opgave, hans far giver ham. Imidlertid bliver han grebet af gåden om sin fars ven og bliver måske betaget både af den kønne værtinde på kroen, Adeline Ravoux, spillet af Eleanor Tomlinson og Marguerite Gachet, spillet af Saoirse Ronan. Armand spilles smukt og indigneret af Douglas Booth.

Filmen er animeret, og de medvirkende skuespillere er portrætteret af i alt 150 kunstnere, der har produceret 65.000 frames for at kunne lave filmen – ikke underligt at filmens tilblivelse var hele fire år. Man befinder sig i Van Goghs let genkendelige maleriunivers, der bliver levendegjort i animationen. Det er uendelig smukt lavet, og historien er fundamentalt spændende, samtidig med at den er stille i sin fortælleform.

Filmens idekvinde og instruktør Dorota Kobiela har været inspireret af van Goghs breve.

Clint Mansell har stået for filmens musik. Sidste musikstykke er passende Don McLeans ”Vincent” (Starry Starry Night). Hør den og skynd Dem derefter ind og se filmen.

Instrueret af Dorota Kobiela og Hugh Welchman
Manuskript: Dorota Kobiela, Hugh Welchman, Jacek Denel og Robert Gulaczyk
Medvirkende: Douglas Booth, Jerome Flynne, Saoirse Ronan, Helen McCroru, Chris O´Dowd, John Sessions, Eleanor Tomlinson, Aidan Turner