Luna og den magiske krystal er baseret på Sebastian Lybecks børnebøger, der fortæller historien om pindsvinet Luna, der for at bevise sit værd blandt de andre dyr i skoven tager ud på en rejse for at sikre vand til skoven. Ved sin side har hun egernet Tjum.

Filmen bliver desværre et eksempel på, at ikke alle børnebøger er stærke nok i fortællingen til, at de kan overføres til et filmlærred. Historien er sød men en anelse tynd og uden noget, der egentlig fanger dig – ikke engang en 6 årig kan holdes fanget i de 80 minutter filmen varer. Bedre bliver det ikke af, at de danske stemmer (anmeldelsen er baseret på den danske version) i en stor del af tilfældene er direkte pinlige. Blandt andet på grund af deres tendens til at være enten for indøvede eller stakato. Der er noget sødt, naturligt og autentisk over, at man har valgt at bruge unge børnestemmer til de unge karakterer, men træffer man det valg, må man også sørge for, at stemmerne rent faktisk kan instrueres nok til, at det bliver godt.

Desværre bliver det en tynd kop te og et forsøg på at gå tidligere successer med at filmatisere succesfulde børnebøger såsom ”Paddington”, ”Peter Plys”, ”Mary Poppins” eller nogle af de mange andre i bedene. Det lykkedes aldrig helt at nå et nogenlunde rimeligt niveau hverken i forhold til selve fortællingen, duppere eller de generelle virkemidler.