Forlagsdirektøren Alain er gift med skuespillerinden Selena, som er stjerne i en populær tv-serie. Hun ligger i med parrets ven forfatteren Léonard Spiegel, der ikke har stor succes med sine åbenlyst selvbiografiske romaner, der udpensler hans erotiske eventyr. Den seneste roman er så dårlig, at Alain, der også er hans redaktør, ikke vil udgive den. Alain har ansat en ung kvinde, Laure, der skal hjælpe forlaget ind i den digitale bogverden, og hende ender han i seng med. Leonards kæreste Valérie er hårdtarbejdende spindoktor for venstrefløjspolitikeren David, (som hun ikke har noget kørende med.)

Filmen handler dels om personernes forhold til hinanden og dels om overvejelser inden for den franske kulturelite om trykte bøger versus e-bøger, og hvorvidt der skal fæstes lid til den gammeldags boganmelder i forhold til diverse bloggere.

Det bliver til vældig meget snak, og der drikkes meget rødvin og ryges en del cigaretter. Og så er der alt det, der ikke bliver talt om. Det er åbenlyst, at det er rigtig meget. Selena fritter ikke sin mand om den affære, han har, og han spørger heller ikke ind til hende. Det skyldes dog, at han ikke har opdaget det. Léonards kæreste spørger ind til Léonards eventyr, som han benægter. På et senere tidspunkt erklærer hun dog, at hun hele tiden har vidst, at han havde gang i Selena.

Det lyder umiddelbart sjovt, men personerne er ikke sjove, og de er beskrevet så opstyltet og klichéfyldt, at det er svært at føle noget for dem. Alain er tjekket og sexet som forlagsdirektøren, og Léonard er ynkelig og objektivt utiltrækkende, om end han har heldet med sig hos diverse damer. Selina er krukket og snobbet som skuespillerinden, der er lidt for fin til sin TV-serie, og Valerie er indbegrebet af en travl og engageret karrierekvinde. Endelig er den unge Laure og hendes motiver for at have noget kørende med sin gifte chef svær at blive klog på.

Dilemmaerne om den digitale tidsalder diskuteres i et væk, men konklusionerne er få.

Det er et scoop at score Juliette Binoche til at medvirke i en film, og hun gør, hvad hun kan med sin rolle, og lidt skæg er det, da man i filmen drøfter, hvorvidt man kan få Juliette Binoche til at indtale en lydbog. Guillaume Canet som forlagsdirektør er genkendelig. Han er tilpas pæn og i den rette alder til at have heldet med sig hos en yngre køn medarbejder. Der er lidt mere gang i Vincent Macaigne og Nora Hamzawi som Léonard og Valerie. Imidlertid er deres relation ret patetisk, og at Valerie er blevet hos den ynk af en mand, giver ingen mening.

Filmen er annonceret som en Woody Allen´sk komedie. Der er ikke antydning af grin i filmen, og den når ikke Woody Allen til sokkeholderne.

Nyd Juliette Binoche – og vent ikke for meget af historien.

Mellem Linjerne – premiere den 22. august

Instruktør: Oliver Assayas

Manuskript: Oliver Assayas

Producer: Charles Gillibert

Medvirkende: Guillaume Canet, Juliette Binoche, Vincent Macaigne, Nora Hamzawi og Christa Théret

Varighed: 108 minutter