Mile 22 er et brag af en action film kombineret med lækre næsten akrobatiske kampscener. James ”Jimmy” Silva alias Mark Wahlberg er lederen af en amerikansk hemmelig paramillitær enhed. Han får til mission at eskortere Li Noor, som spilles af Iko Uwais, fra den amerikanske ambassade i Sydøstasien til en flybase kun 22 mil væk.

Li er kommet i besiddelse af en data disk, og informationerne derpå kan i de forkerte hænder føre til et katastrofalt terrorangreb. Li er kamptrænet til fingerspidserne, og imponerer Mark Wahlbergs enhed med sine evner i nærkamp.

Den overordnede dirigent af missionen er Bishop, spillet af John Malkovich. Overwatch er navnet på Bishop´s tophemmelige enhed, og ved hjælp af den nyeste teknik og gadgets leder de Mark Wahlbergs team gennem flere heftig ildkamp i de asiatiske gader. Men er Li Noor, nu også den, han giver sig ud for?

Iko Uwais er en meget talentfuld indonesisk action stjerne og kampsport mester, som er blevet spået en filmfremtid på niveau med Bruce Lee. Mile 22 er hans amerikanske filmdebut, og uden tvivl kommer vi til at se ham i langt flere film, for hans kampscener og hans evner indenfor kampsport er en blændende opvisning i teknik og fysisk kunnen på et meget højt niveau.

Alt i alt en actionfilm, der fortjener 4 stjerner.

Medvirkende: Mark Wahlberg, Lauren Cohan, Iko Uwais, John Malkovich m.fl.
Instruktion og manuskript: Peter Berg og Lea Carpenter
Varighed: 94 minutter
Premiere: 30 august 2018