Min Lille Søster

‘Min Lille Søster’ er en enestående stærk og barsk film om søskendekærlighed.

En spiseforstyrrelse sætter et stærkt og loyalt søskendeforhold på en svær og opslidende prøve. I ‘Min Lille Søster’ møder vi de to svenske søstre Stella (Rebecka Josephson) og Katja (Amy Deasismont). Katja er familiens stjerne, hun er skøjteprinsesse og familiens stolthed. I skyggen står lillesøster Stella, der ser op til sin ‘perfekte’ storesøster. Hun drømmer også om et liv på isen, men hun har hverken talentet eller fysikken til det.

En dag opdager Stella, at Katja er begyndt at stikke fingre i halsen, når hun har spist. hun bliver bange og prøver at gribe ind, men i stedet starter et frygteligt spil mellem de to søstre, hvor den store truer den lille til ikke at sladre til forældrene. Det påvirker Stella meget, at hun kan se hvor dårligt hendes søster har det, men hun tør ikke fortælle det til nogen.

Stella er verdens sejeste lillesøster, det er slet ikke til at bære, at hun midt i sine egne problemer med skole og veninder, pludselig bliver tvunget til at gå alene med denne frygtelige viden om sin søsters helbred.

Det er imponerende godt skuespil af de to piger, der begge er debutanter på det store lærred. Der opstår en helt utrolig energi mellem dem, og særligt 12-årige Rebecka Josephson løfter filmen med sin umiddelbarhed.

‘Min Lille Søster’ er den stærkeste svenske film vi har set i flere år.

Filmen har premiere den 15. oktober 2015.

Instruktør: Sanna Lenken
Medvirkende: Rebecka Josephson, Amy Deasismont, Henrik Norlén, Annika Hallin.