KT-stjerner-4‘Minions’ er både skør, sjov og helt vanvittig charmerende. Kan gå hen og blive årets helt store familiefilm.

I filmene ‘Grusomme Mig’ 1 og 2 var de små gule minions blot et sjovt lille indslag, men publikum tog så godt imod dem, at de nu har fået deres egen film. Her får vi i den meget humoristiske intro forklaret, at minions har været her siden Jordens begyndelse, og tjent grusomme herskere som T Rex, Napoleon og Drucula – og fået dem alle slået ihjel.

Tiden spoles frem til sluttresserne, hvor minions er deprimerede over ikke at have en ond hersker, og derfor sendes Kevin, Stuart og Bob ud på en farefuld færd for at finde en ny. På forunderlig vis lykkes det de tre minions at blive håndlangere for superskurken Scarlet Overkill (Stine Stengade), som straks sætter dem igang med at stjæle hele det engelske kongerige.

Begivenheder i de tre minions eventyr er, desværre, som oftest ikke meget sjovere end en gennemsnits søndag morgen tegnefilm, og man ender faktisk med at blive lidt træt af deres uforståelige pludren, selvom det i starten var både sødt, sjovt og charmerende. Men når de så på fjumret vis endelig lykkes med at være sjove, så er det så godt, at man simpelthen ikke kan stoppe med at grine igen.

Det er en film, der i høj grad henvender sig til det mindre publikum, hvilket blev tydeligt illustreret af, at den 9-årige pige der sad på sædet foran mig, grinede og kluklo mindst dobbelt så meget, som jeg selv gjorde. Men den fungerer nu også meget godt som den perfekte sommerfilm for hele familien, for der er mange små referencer, som kun de voksne vil finde sjove, eksempelvis en spidsfindig lille Beatles cameo.

Udover Lars Mikkelsens fine præstation som Sarlet Overkills mand Herb, så glimrer ingen af de danske skuespillere, så hvis man har lidt ældre børn, så er den amerikanske version nok at foretrække.

Filmen har premiere den 2. juli 2015
Genre: Animation

Instruktør: Kyle Balda og Pierre Coffin.
Stemmer: Stine Stengade, Lars Mikkelsen, Szhirley, Henrik Koefoed, Sofie Gråbøl.