Gloria alias “Miss Bala” er en god latin-amerikansk ung kvinde, der bor i Los Angeles. Hele hendes liv forandre sig den dag, hun tager til Tijuana i Mexico for at besøge sin bedste veninde Suzu.

Gloria følges med Suzu til registrering på en lokal skønhedskonkurrence. Der er afterparty, og der tager pigerne hen for at skabe sig nogle gode kontakter. Mens Suzu står og smigrer Politichefen Saucedo, som skal være dommer i skønhedskonkurrencen, bliver Gloria vidne til en gruppe mænd, der bryder ind. Dette bliver hendes første møde med den karismatiske bandeleder Lino fra narkokartellet Los Estrellas. 

Snart flyver kuglerne gennem luften. Gloria bliver væk fra Suzu. Dagen efter kontakter hun politiet for at finde Suzu, men hun bliver luret og “kidnappes” af banden Los Estrellas. Bandelederen Lino fortæller, at Politichefen er kriminel og har taget Suzu til fange,hvis hun vil hjælpe Los Estrellas, så lover Lino at finde Suzu til hende.

Gloria kan ikke gøre meget andet end at indvillige i Linos forslag. Men  hun klarer at flygte og ender i armene på en DEA agent, som anklager hende for at være Linos nye kæreste. DEA agenten tvinger hende til at sætte en GPS i hendes mobil for at overvåge Los Estrellas. Dernæst bliver hun kastet tilbage i armenene på Lino og hans bande. 

Gloria er dybt forvirret over hvad nu, og i stor tvivl om hvem hun skal stole på. På den ene siden bliver hun mere og mere en del af Los Estralles og ikke mindst sker der et form for Stockholm Syndrom mellem hende og den meget karismatiske Lino. Han behandler hende som en kæreste, og snart befinder Gloria sig i en situation, hvor hun skal vælge mellem at hjælpe Lino eller hjælpe DEA, som pludselig lader hende i stikken.  Hvad skal en god pige som Gloria gøre for at overleve i denne anspændte situation ?
Gloria alias skuespillerinden Gina Rodrigquez er Latinamerikas nye bad ass heltinde, som henvender sig til den ny generation af latinamerikanerne Latin X.

“Miss Bala” er ikke bare en almindelig actionfilm. Den går et lag dybere. Gloria har boet det meste af sit liv i USA, og er nu for amerikaniseret til at høre hjemme i Mexico, hvor hun kommer fra. Samtidig er hun for mexicaniseret til at føle sig helt hjemme i USA. En fin balancegang, hun forsøger at finde sig til rette i. Lino som spilles af Ismael Cruz Cordova inviterer Gloria til at blive en del af hans liv, og det at han selv befinder sig i samme balancegang medfører en form for samhørighed mellem de to. Den gode som møder den onde, eller er Lino den onde ?


Samspillet mellem Gina Rodriguez og Ismael Cruz Cordova slår store gnister henover biograflærredet. Sjældent har et castet skuespillerpar kunne skabe dette helt specielle tiltrækningsspil, kemien virker så helt utrolig ægte.  Hvilket er med til at gøre ” Miss Bala” til en seværdig film, da den ikke kun er en film om en god girl gone bad. På mange måder minder ” MissBala” om filmen Agent Catwalk bare i en latinamerikansk udgave, men så alligevel ikke, for ” MissBala” er ikke en komedie, men en film om overlevelse, om identitet, valg og konsekvenser og  loyalitet.

Medvirkende: Gina Rodriguez, Christina Rodlo, Ismael Cruz Cordova med flere.  
Instuktør: Catherine Hardwicke
Manuskript: Gareth Dunnet- Alococer
Producere: Andy Berman med flere
Spilletid: 104 minutter