Det er ikke så ofte, at man kan se en fransk/tunesisk film i Danmark, men det bliver der rådet bod på med Manele LabidiLabbés film Mit Tunesiske eventyr. Filmen følger den unge, smukke psykoanalytiker Selma, der flytter fra Frankrig til sin hjemby i Tunesien, hvor hun starter praksis. Hun er iført jeans og hvid skjorte og stikker derfor noget ud i den lille by. At hun derudover er single, hjælper ikke på sagen. Det kan derfor heller ikke undre, at forviklingerne står i kø. Hendes familie bryder sig ikke om idéen om hendes praksis, og en ung politimand, der har et godt øje til hende, stikker flere kæppe i hjulet, da han gør hende opmærksom på, at hun ikke har søgt tilladelse til at åbne klinik. 

Klinikken bliver der dog drevet på trods af manglende tilladelse, og Selmas mange kunder er vidt forskellige personligheder og giver hende kamp til stregen og skaber mange sjove situationer. Blandt andet er den lokale vamp af en frisør fantastisk i stramme nederdele og stort hår. 

Det er kulturer og generationer, der støder sammen og provokerer hinanden, ligesom der bliver gjort tykt grin med det tunesiske bureaukrati, som er svært at trænge igennem til. Selma tropper op på det kontor, hvor tilladelser udstedes, men hendes sag bliver ikke kun syltet. Den kommer bare i en skuffe. Det er sjovt de første gange, Selma kommer i kløerne på en kontordame, der hele tiden guffer lækkerier i sig og tilbyder salg af tørklæder, undertøj m.v., men pointen kører lidt for langt ud. 

Også kønsforvirring får en tur. Selmas noget drengede kusine har planer om at gifte sig med en ung mand, der er homoseksuel. De ved begge, hvordan landet ligger, men kusinen kommer hjemmefra, og gommen har et dække – er i hvert fald planen. 

Der er skønne, stemningsskabende billeder fra Tunesien, der underbygger skildringen af forskelle og ligheder mellem en landlig by i Tunesien og et liv som intellektuel i Paris. 

Golshifteh Farahani er undersmuk og god i rollen som den cool psykoanalytiker, der vælger sit hjemland til, og Majd Mastoura er overbevisende som politibetjenten med lidt mudrede motiver.

I det hele taget er projektet sympatisk, hyggeligt og sjovt, men hæver sig ikke over det. 

Mit Tunesiske eventyr – premiere den 25. juni

Medvirkende: Golshifteh Farahani, Majd Mastoura, Aïsha Ben Miled, Feyel Chammari

Instruktion og manuskript: Manele Labidi Labbé

Foto: Laurent Brunet

Klip: Yorgos Lamprinos

Producer: Jean-Christophe Reymond

Musik: Flemming Nordkrog