At gå i teatret kan være en ganske magisk oplevelse. Det er her fantasien og tankerne kan få frit løb, og hvis du tør give slip, kan du forsvinde ind i dig selv og lade sanserne føre dig til helt særlige steder. Det var den følelse vi sad med, da vi oplevede Ghita Nørby i den meget fine forestilling ”Musik og Eventyr” på Nørrebro Teater.

Ghita Nørby kan om nogen tryllebinde sit publikum med hendes eventyrlige røst og indlevelse. Det bliver ikke bedre end det. Og med hendes fantastiske bagkatalog, historie og greb om scenekunsten er det bare en endnu større fornøjelse at få lov til at opleve hendes levende, tydelige og stærke mimik. Hvis man skal opleve denne folkekære skuespiller, så skal det netop være i en forestilling som denne, hvor hun sidder midt på scenen helt sårbar og ren – der er bare hende og kunsten – scenen er sat og vi får den helt rå teaterkunst. Vi har Ghita, vi har scenen og en lækker bog fyldt med skønne eventyr – Kan man ønske sig mere? Svaret er nej!

I ”Musik og Eventyr” teamer Ghita Nørby op med strengemesteren Lars Hannibal og den verdensberømte blokfløjte-virtuos Michala Petri. Og de tre har en helt særlig energi, der forvandles til ren magi. De to musikere løfter Ghitas oplæsning og gennemvæder den med et ekstra lag.
Helheden og samspillet er så fint, at hver enkelt fortælling og musikstykke bliver som små kunstværker på en snor.

De små eventyr har stærke moraler, der formidles med Ghita Nørbys humor, hendes nærvær, de små skæve smil, og det levende blik, der sprudler af drillerier og humor. Hun har publikum i sin hule hånd.

Det bliver ikke større.


Medvirkende: Ghita Nørby, Michala Petri og Lars Hannibal.