En ung mor i New York (Rashida Jones) har to små børn og en mand, der arbejder meget, så hans allerede succesfulde firma kan ekspandere yderligere. Hun på sin side passer børnene og er gået noget i stå med den bog, hun er ved at skrive. Samtidig melder der sig flere advarselstegn om, at hendes mand måske er på romantiske afveje. Blandt andet vækker det en del undren, da der dukker en dametoilettaske op i hendes mands kuffert efter en forretningsrejse. Hun kontakter derfor sin skørtejæger af en far for at få et maskulint aspekt på sagen. Faderen er overbevist om mandens utroskab, så han og datteren begynder en festlig udspionering.

Bill Murray er fantastisk som den karismatiske kunst- og kvindeelsker. Han misser aldrig en lejlighed til at flirte med de kvinder, der krydser hans vej. Det være sig en køn tjener, en kvinde han skal lokke et billede af og for så vidt også hans døtre og hans to små pige-børnebørn. Det ligger i DNA-et hos ham, må man sige. 

Han elsker sin datter højt, så det passer ham lumsk godt, at han kan træde til med opmuntring og spionageopgaver sammen med hende. Han er vild med at invitere hende ud, når hendes mand er på forretningsrejse på hendes fødselsdag, og da man ikke fornemmer, at penge er et problem, er det fine steder, de kommer.

Det er et rigtig godt manuskript især fordi der ikke enøjet holdes med hverken far eller datter. Man føler med den nedslidte småbørnsmor, som har fået overladt det hjemlige menageri helt alene. Til gengæld signaleres det også, at hun kunne overveje at tage lidt stramtsiddende tøj på i stedet for en lidt uformelig sweatshirt, der næsten er blevet hendes hverdagsuniform. 

Filmen giver ikke mellemregningerne og den far, der fandt andre græsgange, da pigerne var små. Man kan bare gætte på, at Far har fortrængt denne fortid lidt, og det har hans datter ikke i samme grad. Hun har dog en samhørighed og kærlighed til sin noget flyvske far, der skinner igennem deres forhold.

Beskrivelsen af livet som småbarnsmor er lige på kornet med det væld af små og store beslutninger, der skal tages hver eneste dag og de samtaler, mødre mere eller mindre frivilligt hvirvles ind i med andre mødre. 

Der er mange skønne bemærkninger fra Bill Murray, når han påpeger, at når en mand har en affære, knalder han sekretæren, og når en kvinde har det, oplever hun et smukt kærlighedseventyr. (Det er ikke helt løgn). Eller når han bebrejder sin datter, at hun ikke er sjov mere. Det er på sin plads at konfrontere hende, for selvretfærdigheden over at være den, der trækker læsset, er lige ved at komme op til overfladen. 

Sofia Coppola har skabt en sjov film, der emmer af New York, og man har det grundlæggende rart i personernes selskab. Bandet Phoenix leverer underlægningsmusikken. 

On the Rocks – vises ved eventvisninger fra 2. oktober 

Instruktør: Sofia Coppola

Medvirkende: Bill Murray, Rashida Jones, Marlon Wayans

Varighed: 96 minutter