KT-stjerner-3Pan er nyeste skud på stammen af film om drengen Peter Pan, der aldrig bliver voksen. Denne gang er det dog ikke en nyfortolkning af den klassiske fortælling men en såkaldt prequel, der fortæller historien om, hvordan den forældreløse Peter bliver til den drillesyge Peter Pan.

Historien begynder i London, hvor 12-årige Peter bor på et trøstesløst børnehjem under 2. Verdenskrig. Pludselig en aften bliver han bortført af pirater, der tager ham med til fantasilandet Ønskeøen, og der begynder et fantastisk eventyr med flyvende sørøverskibe, feer og kampen mod Sortskæg.

Pan har alt dét en Hollywoodfilm af den kaliber skal have: Storslåede actionscener, skøre kostumer, og et fantastisk magisk univers. At man så har valgt at gøre Peter Pan til en messiaslignende skikkelse, der skal redde Ønskeøen fra det onde i form af Sortskæg, kan diskuteres, men det der for alvor trækker ned er skuespillet, som simpelthen er for dårligt. Der bliver overspillet til den helt store guldmedalje. Lige fra Hugh Jackman som den onde Sortskæg til Peters ven i nøden James Klo, der mest af alt ligner og opfører sig som en karikatur af Indiana Jones. Men ikke nok med, at der overspilles, så virker det også som om timingen ikke er helt skarp i dialogerne, så der opstår akavede kunstpauser mellem skuespillerne. Og det er ærgerligt, for det gør, at du som publikum bliver irriteret, og det trækker i sidste ende gevaldigt ned i helhedsbedømmelsen, så filmen ender som en jævn metervarer.

Pan har dansk biografpremiere d. 8. Oktober 2015.

Instruktør: Joe Wright
Medvirkende: Hugh Jackman, Levi Miller, Gerrett Hedlund, Rooney Mara, Amanda Seyfried.