Så er den lille frække Peter Kanin tilbage efter at have huseret og moret børn i 2018. I mellemtiden er Peter Kanins store kærlighed Bea til Peters store irritation blevet gift med Thomas, som hun nu driver en legetøjs- og børnebogsforretning med. Peter Kanin prøver at opføre sig godt, men bliver tit misforstået og irettesat af Thomas. Bea på sin side er meget optaget af, at hendes bøger er så populære og lader sig forføre af sin redaktør til, at hendes kaniner skal på stranden og ud i rummet og ikke bare blive på landet, hvor de hører hjemme. Da Bea og Thomas tager til byen for at forhandle med redaktøren, stikker Peter Kanin af og møder den kriminelle underverden og bliver tiltrukket af en ældre kanin, som siger, han har kendt Peters far. Om Peter bliver fuldtidsskurk eller vender tilbage til et mere lovlydigt liv, må man se filmen for at finde ud af.

Beatrix Potters tegninger af Peter Kanin og hans venner er yndige, og alle kender dem. Filmens figurer være sig kaniner, katte, pindsvin og hr. Gris er så søde, at man får lyst til at ae dem, og det engelske landskab er smukt. Også ræven er sjov og er i denne film blevet motionsfanatiker og vegetar, så hønsene ikke behøver at være bange for at blive ædt. Om han husker så sin nye livsstil er et andet spørgsmål. Det er sjovt, at der gives et hip til den omsiggribende fanatisme for at være fit på alle måder, og den sekvens henvender sig fint til det voksne publikum. Filmen er (naturligt nok) med danske stemmer, og for dyrefigurerne fungerer det fint. I menneskerollerne er det umådeligt irriterende med mundbevægelser og stemmer, der ikke passer sammen, men det må man tage med. Filmen henvender sig til små børn, og det er oplagt en betragtning fra en voksen, der ville have foretrukket undertekster og de oprindelige stemmer. Sebastian Jessen lægger stemme til Peter Kanin, og Amalie Dollerup leverer den søde stemme til Bea.

Bea og Thomas bliver spillet af Rose Byrn og Domhnall Gleeson. Hun er yndig, og han er pæn, og deres karakterer er endimensionale, og der er ikke meget på spil mellem dem.

Det er en historie, hvor både mennesker og dyr kommer på afveje og nok finder ind på den rette sti til sidst, kan man gætte på. Det hele er sukkersødt – dog med gode og barske afstikkere, der nok kan få de rå børn til at grine. Peter Kanin kan stjæle gulerødder, skyde med champagneflasker og forårsage alskens ulykker. Også scenen på den store markedsplads, hvor kaos bryder ud, er sjov.

Filmen er instrueret af Will Gluck, der også har skrevet manuskriptet sammen med Patrick Burleigh. De har skabt et uskyldigt univers, hvor dyrene har følelser og kan tale som mennesker, men ikke har nogen kønsdrift. Det hele bliver lidt for manieret nuttet, og filmen bliver overordnet aldrig rigtig sjov.

Peter Kanin hopper hjemmefra – premiere den 10. juni 2021

Instruktør: Will Gluck

Medvirkende: Rose Byrne, Domhnall Gleeson, David Oyelowo m.fl.

Originale stemmer: James Corden, Margot Robbie, Elizabeth Debicki m.fl. 

Danske stemmer: Sebastian Jessen, Andreas Jessen, Amalie Dollerup, Laura Christensen, Neel Rønholt, Julie R. Ølgaard og Ruben Søltoft

Original titel: Peter Rabbit 2

Spilletid: 95 minutter

Censur: Tilladt for alle