Årets familieforestilling på Malstrøm Teater tager publikum med til Drømmeøen, når det lille, hyggelige teater i Fredericia prøver kræfter med J. M. Barries skuespil om drengen Peter Pan, som ikke vil være voksen; og der er virkelig noget at leve op til, når man tager fat i en klassiker.

Det forholdsvis begrænsede sceneareal, som Malstrøm råder over, er til denne forestilling godt udnyttet, så handlingen uden store sceneskift kan foregå snart i London, snart på Drømmeøen. Således møder man først familien Darling i London, hvor de tre børn, Wendy, John og Michael bor med deres forældre, stuepigen Liza og hunden Nana. Hr og fru Darling er ikke videre nærværende, og børnene er derfor overladt til den vrisne Liza og Nana, som nærmest er deres barnepige.

Så en nat får børnene besøg på værelset af Klokkeblomst og Peter Pan, som tager dem med på eventyr til Drømmeøen, som bebos af glemte børn, ”inderjanere”, pirater og en frygtindgydende krokodille.

Hovedrollen som Peter Pan spilles meget overbevisende af Mikkel N. Philipsen, som tilfører sin karakter netop den mængde barnlig naivitet og ubekymrethed, der skal til. Han bevæger sig legende let rundt på scenen og virker nærmest som om, han er Peter Pan.

Ingen Peter Pan uden Klokkeblomst, og i Malstrøm Teaters version spiller Tilde Hyldgaard Kjeldsen eminent den lille alf, som er hemmeligt forelsket i Peter Pan. Hun er derfor ikke venligt stemt over for Amalie Lauridsens Wendy, som er en sød og velopdragen pige, der holder styr på sine brødre og senere på de glemte børn. Amalie Lauridsen yder flot modspil til Peter Pan.

Rasmus Petersen er perfekt i rollen som den lidt kejtede og nørdede John, som er usikker og afhængig af sine briller. Rasmus Petersen formår at give sin karakter en sårbarhed, der virker ægte.

Oona Roepstorff spiller den kække og drilske lillebror Michael, som er eventyrlysten – i hvert fald hvis ”inderjanerne” ikke er store – og det gør hun rigtig flot.

Christina Lindbæk Jensen spiller alt lige fra fru Darling over indianer til pirat, men det er især som havfrue sammen med Chanel Karlskov, at hendes talent kommer til fuld udfoldelse. De to har et rigtig humoristisk og lattervækkende samspil.

Også Bjarne Pedersen har flere roller, som han på vanlig vis mestrer så glimrende. Hans hr. Darling er distræt og verdensfjern og Smidsk er tilpas indsmigrende og krybende over for Kaptajn Klo.

Forestillingens absolutte diva er selvsamme Kaptajn Klo, som iført det klart flotteste kostume lægger den største selvfedme for dagen. Denne rolle er lagt i trygge hænder hos Daniel Stoof Jensen, som er helt suveræn som den overlegne og dominerende kaptajn, der bare er så bange for den tikkende krokodille.

Ud over en flot og velfungerende scenografi understøttes Peter Pan i Malstrøm Teaters udgave af fine kostumer og figurer, og det fremgår tydeligt, at der i en af scenerne har været en fægtecoach indover.

Peter Pan havde premiere 25. november 2022 og spiller på Malstrøm Teater frem til den 18. december 2022

Medvirkende: Mikkel N. Philipsen, Amalie Lauridsen, Rasmus Petersen, Oona Roepstorff, Christina Lindbæk Jensen, Chanel Karlskov, Bjarne Pedersen, Tilde Hyldgaard Kjeldsen, Daniel Stoof Jensen

Manuskript: J. M. Barrie

Bearbejdning: Jens E. Jensen

Instruktion: Nanne Siff Rasmussen

Scenografi: Rikke Møller Jørgensen

Teknik: Lars Holdgaard Madsen, Nikolaj Andergren Johansen

Systue: Pernille Kjær Hermansen

Figurmager: Bonnie Lykke

Fægtecoach: Erik Lysbjerg

Foto: Tina Liv