Martha er terminalt syg med cancer og beslutter derfor at afvikle sin lejlighed og flytte til luksus oldekolle Sun Springs, hvor hun bliver indlogeret i et velindrettet hus i et plan. Her mødes hun af velkomstkomitéen anført af Vicki, der har haft held til at bestemme over alt socialt liv på stedet, hvor det i hvert fald ifølge hende er obligatorisk at være medlem af i hvert fald én klub. Hvis man ikke kan finde en klub, der passer en, kan man lave sin egen, siger hun. 

Martha bestemmer sig med hjælp fra sin glade og venlige nabo for at lave en cheerleader klub. På trods af massiv modstand fra Vicki, en stivstikker af en ægtefælle, en sur voksen søn og de unge cheerleadere, bliver klubben til noget, og da de ikke når med i oldekollets talentshow, melder de sig i stedet til en cheerleader konkurrence. Med lidt afpresning får Martha og Sheryl den unge Chloe til at træne hele holdet, og det bliver ikke let for hende.

Der er en del morsomme episoder med de gamle damer, der kaster sig ud i cheerleading. De er unægtelig over deres ungdoms første vår og talrige er de fysiske skavanker hos de otte damer. 

Det er en flok damer med selvironi, der har stillet op som pompomsvingende cheerleadere i korte outfit, og det bliver blandt andet til et glædeligt gensyn med Rhea Perlman, der var elsket for sin rolle som den skrappe servitrice Carla i Sams Bar. 

Bortset fra trangen til at nogen kan holde øje med hende, fordi hun er syg, er det ikke oplagt, hvorfor den intellektuelle, let kyniske og sarkastiske Martha vælger at flytte til et sted, der oser af, at man skal komme hinanden ved, men det er på den anden side også dette skisma, der får filmen i gang. Modsætninger mødes, og især mødet mellem Vicki (Celia Weston) med sydstatsaccent og storbypigen Martha slår komiske gnister. 

Diane Keaton har hovedrollen som Martha, og Keaton er unægtelig et ikon i amerikansk film. Hun er intelligent, intellektuel og har været professionelt på banen i mere end 50 år. Hun er en sværvægter og har helt sin egen stil. Ind imellem bliver denne personlighed dog næsten uudholdeligt dominerende. Diane Keaton stikker altid ud som Diane Keaton. Hun er ultimativt hovedpersonen med tøj, der er lidt anderledes end hendes medspilleres. Selv når gruppen af cheerleadere er iført uniform har alle deres jakker lukkede, men Keatons jakke er åben, så hendes hvide skjorte får hende i fokus. 

Poms – dans for livet har lidt tyngde på grund af hovedpersonens alvorlige sygdom med en nært forestående udløbsdato, som hun forsøger at skjule for sine omgivelser. Ellers er filmen en komedie uden for mange dikkedarer. Den giver nogle fine grin i de halvanden time, den varer. 

Poms – dans for livet – premiere den 8. august

Instruktør: Zara Hayes

Manuskript: Shane Atkinson

Medvirkende: Diane Keaton, Jacki Weaver, Pam Grier, Rhea Perlman, Celia Weston, Alisha Boe, Charlie Tahan, Phyllis Somerville, Carol Sutton

Spilletid: 1 time og 31 minutter