“Rocketman” er intet mindre end et brag af storladet musikalskt energi. En ekstravagant og flamboyant fest, der springer alle rammer. 

“Rocketman” er den semibiografiske historie  – en fri fortolkning om den ikoniske sanger Elton Johns karriere. Elton John er født som Reginald Dwight, og allerede fra bansben er han et musikalsk vidunder på klaveret med et helt utrolig gehør. Vi følger Reginald og hans meget dramatiske personlige udvikling – et farvel til generte Reginald Dwight og et goddag til verdensstjernen Elton John. 

Historien i “Rocketman” handler om det turbulente liv for den engelske sanger, sangskriver, pianist og komponist, som bliver kendt under kunstnernavnet Elton John, og om den pludselige verdensberømmelse, og hvad det gør ved hans persona.” Rocketman” er også en stærk film og et rørende indblik i livet, bag den absolutte verdenstjernestatus, hvor der gemmer sig en sårbar ung mand, der så inderligt ønsker at få kærlighed og anerkendelse især fra sine forældre.

Verden kan i dag takke for, at et tilfældigt møde mellem Reginald Dwight og Bernie Taupin spillet af Jamie Bell lagde fundamentet for skabelsen af kunstneren og musikikonet Elton John. Stort set alle Eltons sange er skrevet i hånden af Bernie Taupin, og med den største lethed sætter Reginald/Elton musikken til og sammen skaber de på næsten magisk vis nogle af verdens største hits sammen, som “Saturday Night’s Alright for Fighting,” “I Want Love,” “Crocodile Rock,” “Tiny Dancer” and “Your Song.  For første gang kommer man i filmen bag teksterne på de sange, som de fleste har sunget med på i flere år. Sangene bliver brugt fortællende i handlingen, og alle roller i filmen synger.  Og ikke mindst i de mange musical scener med flot koreograferede dansere. Sangene bliver også de øjeblikke, hvor Elton på smukkeste vis reflekterer over sit liv. 

Taron Egerton er eminent castet til rollen som Elton John. Han ikke bare spiller Elton John, han forvandles til Elton John, i mimik, bevægelse og ikke mindst i hans fortolkning af nogle af musikikonets Elton Johns legendariske hits skrevet af bedste vennen Bernie Taupin.  Taron er brutal ærlig i sin fortolkning af Elton John. Taron kan synge og hans lighed med Elton John er helt utrolig.  

“Rocketman” går rigtig tæt på, der er ikke noget, som bliver gemt væk i denne fortælling om musikikonets personlig rejse og udvikling.  Publikum bliver præsenteret for Reginald/Eltons indre kamp for at springe ud.  Forholdet til moderen og ikke mindst bedstemoderen der støtter Reginald/Elton efter bedste evne, og det meget anstrengte forhold til faderen, der har så svært ved at vise bare den mindste smule stolthed eller kærlighed til sin søn.  

En barndom og opvækst der præger Elton og som har været med til at skabe den usikkerhed, der følger ham. Men på scenen er Reginald Dwight Elton John, og der træder han fuldstændig i karakter og væk er usikkerheden og genertheden.

Elton John bliver kæreste med den karismatiske John Reid, der også får rollen som hans manager. Men John er led, beregnende og bringer det værste frem i Elton, og det som begyndte som et magisk øjeblik udvikler sig til en tungsindighed hos den meget følsomme Elton, der drukner og dulmer sine sorger, i alt hvad han kan komme i nærheden af alkohol, stoffer og sex, og han er næsten ved at omkomme i sit galoperende misbrug. 

Men sangeren og musikeren Elton Johns karismatisk personlighed er så stor, at det første møde i AA – Anonymous Alcoholics – sker iført et kæmpe overflødighedshorn af orange palietter, vingefjer og ikke mindst en paliettert hue med horn. 

Filmen ” Rocketman” er et sceneshow af det ene mere ekstravagante kostume, med machende sko og blingbelagte briller efter det andet. Elton Johns vilde fremtoning og brug af prægtige kostumer tages til højder sjældent set før.

Elton John har selv udtalt: ” Mit liv har været ret vildt”, og hans eneste ønske for denne film var, at de utrolige omkostninger ved berømmelsen, og den utrolige indvirkning ens opvækst har på en, hvor ensomt det kan være, og hvad der sker med en, hvis man ikke megt hurtigt tager hånd om, hvad det gør ved en som menneske. 

Der rammer “Rocketman” fuldstændig plet. Hvis der forventes en film a la Bohemian Rhapsody – Freddy Mercury, så går” Rocketman” meget tættere på Elton John, hans misbrug og ikke mindst hans seksualitet. “Rocketman” går de lag dybere, “Bohemian Rhapsody” ikke turde.

“Rocketman”  skifter mellem at være en musical, fortid og nutid, fantasi og virkelighed. Det er i netop i disse overgang, at “Rocketman” fletter lidt ud og ind i historiens retning, og der kommer nogle til tider brette opbremsninger i filmen, hvilket er rigtig ærgeligt, men samtidig også måske umuligt at undgå, når der skal produceres en film som ” Rocketman”.

Biografgængere der ser “Rocketman”, vil få oplevelsen og følelsen af at være på en enestående musikalsk rejse i Elton Johns liv . Uden tvivl bliver ” Rocketman” en af året 2019 bedste film.

Medvirkende: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Bryce Dallas Howard med flere
Instruktion: Dexter Fletcher
Manuskript: Matthew Vaughn, David Furbish med flere
Spilletid: 121 minutter
Premiere:  29 maj 2019