Rusland ligger for så vidt ikke så langt væk fra Danmark, så man skulle umiddelbart tro, at russiske kvinders forhold havde en vis lighed med danske kvinders. Hvis man skal tro Alina Rudnitskayas film School of Seduction, der bliver vist i forbindelse med CPH:DOX, forholder det sig på ingen måde sådan.

Alina Rudnitskaya har fulgt 3 unge kvinder i 7 år. De tre har sammen med mange andre kvinder taget kurser på denne forførelsesskole, der ledes af en midaldrende let overvægtig (og klam) herre, der åbenbart har forstand på, hvordan kvinder får succes med at indfange en mand. Han lærer dem at bevæge sig sexet, hvad de skal sige til den mand, de vil score, og han tager sig ikke af den forlegenhed, som de fleste af kvinderne udstråler under de grænseoverskridende seancer, hvor den mandlige lærer til tider er på kanten til at voldtage de deltagende kvinder.

Den første af de portrætterede kvinder bor sammen med sin mor, men er forelsket i en gift mand, som hun gerne vil have et barn med. Det lykkes for hende både at blive gift med ham og få et barn, men lykken indfinder sig ikke rigtig. Hvad der sker med hendes ægteskab lader filmen stå åbent, men mistanken om, at ægtefællen er taget ud på nye jagtmarker, er lurende.

Kvinde nummer to er gift og driver en forretning med dameundertøj sammen med sin mand. Hun er ikke lykkelig i ægteskabet og ender med at forlade ham. Det er dog ikke uden omkostninger, for hun har dybest set ikke noget at leve af, for forretningen giver underskud.

Diana har sine prioriteter helt på plads. Hun har en søn og er blevet smidt ud af sine forældre og bor ved filmens begyndelse sammen med sønnen og sin gamle noget forvirrede bedstemor. Diana går efter prestige og penge, koste nærmest hvad det vil. Hun bliver gift med en lektor fra universitetet, der tager sig af både hende og sønnen, og hun slipper væk fra bedstemor. Hvad der bliver af hende, kan man som publikum kun spekulere på. Man fornemmer, at selv om Diana rent faktisk er blevet hos universitetsgutten i seks år, er han ikke endestationen for hendes sociale opstigning. Hun går til fine baller og forsøger indædt at blive inviteret til events, hvor hun kan møde folk med indflydelse.

Alina Rudnitskaya følger de tre kvinder. Hun interviewer ikke, men lader dem bare tale selv, og det er nok så selvudleverende for dem.

Det er trøstesløst at tænke på, at medsøstre ikke så langt væk fra Danmark lever under sådanne kår, at de nærmest skal prostituere sig for at få en mand. Filmen er sørgelig, men til tider næsten morsom – måske fordi man ikke kan forholde sig til, at det rent faktisk er de tre kvinders virkelighed.

School of Seduction: Premiere på CPH:DOX den 23. Marts 2019

Instruktør: Alina Rudnitskaya

Land: Danmark

År:2018

Varighed:94 min

Dialog: russisk