Marry Me - Foto: UIP

John Lennon og Paul McCartney er musikhistoriens bedst sælgende sangskriverpar med mere end 600 millioner solgte plader. Samt var og er de legender i at skrive musiktekster. Og deres sange fra Beatles-årene 1963-1970, som der bliver brugt i forestillingen er nogle af de smukkeste skrevne sangtekster. Derfor forpligter det, når man vælger at lave en ny og original musical med netop de legendariske sange skrevet af John Lennon og Paul McCartney.

Dialogen mellem skuespillerne er på dansk. Mens John Lennon og Paul McCartneys sange fremføres på engelsk. Britiske Thom Southerland har skrevet manuskriptet sammen med danske Jokum Rohde. Der er mere end 40 af Lennon & McCartneys sange med i `SHE LOVES YOU`. Spørgsmålet er om Southerland og Rohde har taget sangene og dernæst skrevet historierne i `SHE LOVES YOU` eller om de har skrevet historierne først og dernæst tilsat sangene. 

Historien i `SHE LOVES YOU` handler om tre par. Hippieparret/forældrene Anna (Birgitte Raaberg) og Peter (Karsten Jansfort) deres søn Daniel (Mikkel Hoé Knudsen) adoptivdatteren Louise (Maria Lucia Heiberg Rosenberg) Louises kæreste Sara (Rikke Hvidbjerg) samt Daniels kærlighed Molly ( Johanne Milland) 

Anna og Peter er ægteparret i 60´erne, som har været sammen hele livet. De er gamle hippier, som nostalgisk tænker tilbage på deres ungdomsår, mens de reflekterer over livet, kærligheden, sygdom alderdom og samtidig deres børns ve og vel. Unge Anna (Emilie Groth Christensen) og Unge Peter (Kristoffer Sass) har rollerne som ja Anna og Peter som unge. Datteren Louise er modedesigner og kæreste med Sara. Sara er gravid med deres første barn. Sønnen Daniel læser eftersigende til læge, men gør han nu også det. Til gengæld er han vældig glad for at fotografere, og da han møder Molly, som er Louises praktikant opstår der hjerter og kærlighed.

´SHE LOVES YOU` sætter fokus på den unge spirende forelskelse og kærlighed, den eksisterende kærlighed i et parforhold under forandring og på den livslange kærlighed. Kærligheden og parforhold er ikke altid nemt at forholde sig til. Der kan John Lennon og Paul McCartneys sange noget magisk. Når de sætter ord på de følelser, der kan være at beskrive på kærligheden, parforholdet, samfundet og ønsket om en bedre verden. 

Musicalen `SHE LOVES YOU` er i to akter. Især i første akt er det som at overgangene mellem dialog og sang ikke altid er lige fin eller elegant. Der er noget, der ikke rigtig fungerer. Der er skrevet en del  ”sjove sætninger” ind i den danske dialog, men én efter én falder de simpelthen til jorden. Der er meget langt mellem grinene, hvis der overhovedet er nogle blandt publikum.  Nogle af de legendariske sange fremføres kun som én sangstrofe, mens andre synges mere ud. Hvilket får en til at tænke, hvad kom først dialogen eller sangene, da manuskriptet blev skrevet…

Alle skuespillerne kan synge, men der er ingen tvivl om at da Maria Lucia Heiberg Rosenberg synger sangen ”Blackbird” og virkelig folder sin gudsbenådet stemme ud, løfter hendes uomtvistelige sangtalent hele første akt af musicalen til et højere niveau.

Maria Lucia er sangstjernen i `SHE LOVES YOU`. Og i andet akt er der givet plads til at Maria Lucia får sin plads i spotlightet. Som om at det kreative team bag `SHE LOVES YOU` har forstået at sangmæssigt er Maria Lucia stjernen.

Anden akt er meget bedre end første akt. Der er kommet meget bedre overgange mellem dialogerne og sangene. Maria Lucia løfter igen hele andet akt af musicalen ”SHE LOVES YOU”. Rikke Hvidbjergs stemme får også lov til at folde sig mere ud, og den er ganske enkelt himmelsk især i duetterne mellem Maria Lucia og Rikke Hvidbjerg.

Desværre er man i andet akt ved at blive overmættet af de desværre for mange lommefilosofiske betragtninger, der er skrevet ind i manuskriptet. Skuespillerne gør deres bedste og fremfører med så meget inderlighed, som de nu kan. Men det bliver for meget sødsuppe.

Scenografien til `SHE LOVES YOU` er storslået og passende til historien. Men hvorfor er danserne under flere af scenerne hængt op i liner på siden af scenerne, man kommer til at tænke på junglen og jungledyret Hugo, sådan som de slynger sig rundt på jern-stilladset. Samtidig er flere af danserne på scenen og også de andre skuespillere, selvom de ikke har en rolle, en monolog eller dialog. Det virker nærmest lidt irriterende, som om man venter på at næste skuespiller står i kø og skal træde frem på scenen, men det gør de ikke. 

En stor ros skal gives til dirigent og orkesteret, for de er godt nok dygtige. Musicalen `SHE LOVES YOU` er en flot opsætning, men den har nogle skønhedsfejl.

Medvirkende: Birgitte Raaberg, Karsten Jansfort, Maria Lucia, Rikke Hvidbjerg, Mikkel Hoé Knudsen, Johanne Milland med flere

Musik: John Lennon og Paul McCartney

Manuskript:  Thom Southerland og Jokum Rohde

Iscenesættelse: Thom Southerland

Scenografi: Morgan Large

Koreografi: Karen Bruce

Orkestrering: Steve Sidwell

Music Supervisor & Dirigent Mikkel Rønnow