Sicario

‘Sicario’ – En intens og nervepirrende actionthriller om kampen mod narkokartellerne i Mexico.

Emily Blunt har hovedrollen som den idealistiske FBI-agent Kate Macer, der bliver rekruteret til den eskalerende krig mod narkotika langs grænsen mellem USA og Mexico. Den regelrette Kates perspektiver bliver hurtigt sat på en prøve ved mødet med Alejandro (Benicio del Toro), den fåmælte lejemorder, der er blevet hyret til samme task force som Kate.

De metoder, som Alejandro bruger, får Kate til at spekulere over, om målet nu også helliger midlet – og hvad målet i det hele taget er? Men i en verden befængt af narkokarteller, hvor det hele går lynhurtigt, kan alt være en fælde eller et bagholdsangreb. Hårdt må sættes mod hårdt, og så må de moralske skrupler og eftertænksomheden komme senere.

Både Emily Blunt og Josh Brolin, der har rollen som Kate Macers chef, leverer solide præstationer, men Benicio del Toro stjæler fuldstændig læredet i rollen som den mystiske Alejandro. Oscarværdigt!

Sicario er eksplosiv og ekstraordinær, og vanvittig flot filmet. En film, der på overfladen virker dybt forudsigelig, men som gang på gang overrasker, for intet er, som det ser ud.

‘Sicario’ har premiere over hele landet den 22. oktober 2015.

Instruktør: Denis Villeneuve
Medvirkende: Emily Blunt, Josh Brolin og Benicio Del Toro
Foto: Richard Foreman