Efterårsferien er i gang og traditionen tro er biograferne spækket med film for hele familien. I år sker det blandt andet i samarbejde med Muskelsvindsfonden og DR’s Cirkus Summarum, der står bag efterårets familiefilm Sikke et Cirkus.

Der er lagt op til en fortælling i tråd med forestillingerne, som Cirkus Summarum hvert år glæder mange børn og voksne med. Fortællingen er spækket med kendte figurer fra DR’s børneunivers såsom Cirkusdirektøren, Onkel Reje, Rosa fra Roladegade, Bamse og mange flere. Denne gang er de samlet for at finde ud af, hvem der udspionerer dem, og sammen ledes de på en mystisk, underholdende og til tider farefuld færd.

Mange voksne vil krumme tæer, når ungerne plager dem om en tur i biografen, men blandt andet med hjælp fra Onkel Reje, er der også sikret underholdning til forældrene. Onkel Reje er grænsesøgende, under bæltestedet, plat og yderst underholdende. Ofte leveres hans punchlines på en måde, der virker underholdende for de mindste og dybt pervers for de ældste. Dette bidrager til, at alle aldre underholdes.

Historien er, som en fortælling for børn, skal være. Den fortælle om glæde, afsavn, forvirring, nysgerrighed, kærlighed og venskab på en meget let tilgængelig og børnevenlig måde. De yngre skuespillere med Viola Martinsen og Ernst Jannerup Gjesing i spidsen leverer nogle rigtig flotte præstationer. Børnene elsker dem og lever sig ind i hele følelsesregistret lige fra frygt til kærlighed.

Historien er sød, sangene gode, persongalleriet underholdende og bredt og efterårshyggen er sikret. ’Sikke et Cirkus’ er en sød og sjov fortælling for hele familien.

Instruktør: Lotte Svendsen
Medvirkende: Rasmus Bjerg, Signe Lindkvist, Mikkel Lomborg, Mads Geertsen, Viola Martinsen, Ernst Jannerup Gjesing m.fl.