Silvio Berlusconi er uimodsagt en farverig person, uanset om man kan lide ham eller ej. Det er derfor nærliggende at lave en spillefilm med ham i hovedrollen. Paolo Sorrentino har skrevet manuskript og har instrueret, og Toni Servillo spiller hovedrollen som Berlusconi. Det bliver et portræt af en mand, hvis indre er helt skjult for omverdenen, og man er for alvor i tvivl om, hvorvidt han har en sjæl.

Der er stort set ikke et eneste sympatisk menneske med i historien. Den første halve time er en lang Bunga Bunga fest afholdt af den unge mand, Riccardo Scamarco, der desperat ønsker at komme i kontakt med Berlusconi, så han kan komme frem i EU. Der er ungt nøgent kvindekød i mængder. Der bliver taget stoffer og dyrket sex i alskens kombinationer. Alle har udspilede pupiller for tilnærmelsesvis at kunne holde det ud. Alt dette foregår i et gigantisk luksushus med pool lige over for Silvio Berlusconis hus på Sardinien. 

Berlusconi har sine egne problemer, da hustruen Veronica spillet af Elena Sofia Ricci er ved at køre træt af ham, og han forsøger at vinde hende tilbage. Samtidig er hans bedragerier ved at indhente ham, og han vil gerne blive i politik. 

Toni Servillo er fantastisk som Berlusconi og ligner i den grad med tung makeup og farvet hår. Der er gode nærbilleder af Berlusconis uhyggelige lakaj, der hele tiden lurer i udkanten af billedet i nærheden af sin mærkværdige og stenrige chef. Han bliver spillet overbevisende af Dario Cantarelli. 

Der er smukke nærmest perfekte landskaber på Sardinien og overdrevne scener fra jordskælvet i L´aquila i det sydlige Italien jordskælv i 2009, hvor Berlusconi besøger ofrene og lover hjælp. 

Det hele er overdrevet på kanten af det komiske, men samtidig bliver filmen billede på en helt igennem depraveret verden, hvor det generelle livssyn er fuldstændig forvrænget. 

Se filmen, bliv frastødt og håb at Berlusconi ikke bliver genvalgt.

Silvio og de andre – premiere 14. marts 2019

Instruktør: Paolo Sorrentino

Medvirkende: Toni Servillo, Elena Sofia Ricci, Riccardo Scamarco, Kasia Smutniak, EuridiceAxen, Frabrizio Bentivoglio, Roberto de Francesco, Dario Cantarelli, Anna Bonaiuto, Giovanni Esposito, Ugo Pagliai, Ricky Memphis, Duccio Camerini, Yann Gael, Lorenzo Gioielli, Alice Pagani, Caroline Tillette, Mattia Sbragia, Max Tortora, Milvia Marigliano og Roberta Herlitzka.

Varighed: 150 minutter

Tilladt for børn over 11 år.