Single i New York

Fri os for flere romantiske komedier.

Man kan undre sig over hvor let det er for en filmbranche at koge sødsuppe på det at være kvinde og single. Men man burde undre sig endnu mere over hvorfor i alverden vi kvinder bliver ved med at falde for det. I denne film sker der absolut intet som kan give nyt liv til den skambrugte filmformular om hvordan romantiske film skal laves, så nutidens kvinder vil valfarte til biografen

Den bedste måde at understrege hvor forudsigelig og banal handlingen i denne film er, er ved at henvise til forfatterinden bag bogen som filmen er baseret på: Liz Tuccillo. Liz Tuccillo er nemlig også kvinden bag bogen som blev til filmen (eller rettere makværket) ”He’s Just Not That Into You”. En film som blev en kommerciel succes til trods for anmelderes retfærdige hårde dom over den.

Og ingen tvivl om at ”Single i New York” nok skal følge pænt op på forgængeren. For der skal nok være et par millioner kvinder som tager deres veninder under armen og vælger denne film som deres ”Anti-Valentines film”. Og kan jeg egentlig bebrejde dem? JA.

For det er på tide at vi kvinder begynder at kræve den slags film som vi fortjener. Og for at vi skal få dem, skal vi lære at se igennem de velproducerede klicher og flosker som filmselskaber ihærdigt presser ned over os fra den ene ligegyldige film til den anden.

Drop ideen om den søde, uskyldige pige, (i denne film spillet af Dakota Johnson, som skulle holde sig til at blive spanket af Christian Grey) som gennem en række af livsændrede events pludselig har fået styr på alt – lige fra børn til det om hun nogensinde vil komme ud på den vandretur til Grand Canyon.

Hvor er det virkelige livsaspekt? Det er svært at tage disse film alvorlige, når de er syltet ind i replikker som snart burde sendes på plejehjem, så oldgamle er de.

Det der er brug for lige nu, er en revival af genren ”romantiske komedier” (for kvinder) eller med et mere filmisk udtryk: ”Chick flicks”.

Desværre ser det ikke ud til at ske indenfor den nærmeste fremtid, hvilket denne film i den grad er bevis på. Så indtil det sker må vi gentage ’Fri os for flere romantiske komedier’.

‘Single i New York’ har premiere i Danmark torsdag den 11. februar 2016.

Instruktør: Christian Ditter
Medvirkende: Dakota Johnson, Alison Brie, Rebel Wilson, Leslie Mann