KT-stjerner-5Skammerens Datter er en uovertruffen god eventyrfilm.

Der er ingen tvivl om, at vi her har at gøre med en af påskens allerbedste bud på en film for hele familien. Den første filmatisering af Lene Kaaberbøls bestseller-serie byder på højt tempo, drager, konger, magi, varme og næstekærlighed.

Skammerens datter Dina har arvet sin mors evner til at se folks mørkeste hemmeligheder og dernæst vække deres dårlige samvittighed.  Men Dina er langt fra stolt af denne evne. Indbyggerne i landsbyen er nemlig bange for hende, og der er ingen, der tør kigge hende i øjnene.
Men snart opdager hun, at hun kan bruge den til et godt formål.
Dina bliver viklet ind i et opgør mellem to fyrstesønner, og i et kapløb med tiden kæmper hun for retfærdigheden.

Filmen er utrolig flot lavet og vellykket helt ned i mindste detalje. Det er tydeligt, at der er kælet rigtig meget for manuskriptet. Dette kommer til udtryk både med selve historien, men også via det fantastiske stjernebesatte skandinaviske cast.

I rollen som Dina ser vi den purunge Rebecca Emilie Sattrup, og hun er fantastisk overbevisende. Hun minder på mange måder om en dansk udgave af Ronja Røverdatter, og man kan kun håbe på, at det ikke er det sidste, vi har set til hendes talent. I andre af filmens stærke roller ses blandt andet den altid karismatiske Søren malling, den smukke svensk-norske Maria Bonnevie og den norskfødte Jakob Oftebro, for lige at nævne nogle få.

Alt i alt en forfriskende film, der forener alt det gode som Danmark og Skandinavien er kendte for på den internatiuonale filmscene.

 

Filmen har premiere den 26. marts 2015.

Instruktør: Kenneth Kainz
Manuskript: Anders Thomas Jensen

Medvirkende: Rebecca Emilie Sattrup, Petra Maria Scott, Peter Plaugborg, Jakob Oftebro, Søren Malling, Maria Bonnevie, Laura Bro m.fl.
Foto: Jiri Hanzl