Skyerne over Sils Maria

‘Skyerne over Sils Maria’ – teaterkunst på filmlærredet.

Den feterede skuespillerinde Maria Enders (Juliette Binoche) takker ja til at medvirke i genopførslen af det teaterstykke, der gav hende gennembruddet for tyve år siden. Et stykke, der brutalt minder hende om, at ungdommen forgår.

Sammen med sin assistent Valentine (Kristen Stewart) tager Maria Enders til de schweiziske alper for at øve stykket igennem. Under gennemlæsningerne flyder dialog, teaterstykke og virkelighed i et med hinanden. Man er ofte i tvivl om Maria og Valentine skændes, eller læser op fra manuskriptet. Undervejs i forberedelserne til stykket møder Maria den anden hovedrolleindehaver Jo-Ann Ellis (Chloë Grace Moretz), der som den første nogensinde får Maria til at føle sig både overset og tilsidesat.

En gedigen karakterdrevet film med stærke kvinder i hovedrollerne. Den drives af dynamikken og spillet mellem Juliette Binoche og Kristen Stewart, der holder seerne i hånden, mens filmen bevæger sig gennem et emotionelt vejrsystem, hvor alder og identitet bliver udforsket og prøvet af.

Filmen vises som en del af konceptet “Filmkaravanen” onsdag den 21. oktober i flere biografer landet over. Og egentlig premiere den 22. oktober 2015.

Instruktør: Olivier Assayas
Medvirkende: Juliette Binoche, Kristen Stewart og Chloë Grace Moretz.