Vi var begejstrede tilbage i 2019, da vi første gang så ‘Snedronningen’, så det var med stor fryd og høje forventninger, at vi satte os tilrette til repremieren i Tivolis Koncert igen i år.

Det ER en stor oplevelse, der absolut også er en dronning værdig. Til repremieren havde vi da også fornøjelsen af hele tre dronninger; Snedronningen, H.M. Dronning Margrethe og H.M. Dronning Anne-Marie.

‘Snedronningen’ er meget kort fortalt historien om bedstevennerne Gerda og Kay, som tilbringer alt deres tid sammen på taget. En dag ændres alt, da et magisk troldspejl splintrer og Kay får et stykke spejl i sit øje. Fortællingen går på, at hvis et menneske får et stykke af spejlet på sig, bliver mennesket formørket. Kays personlighed forandres og han drages af Snedronningens iskolde univers og fjerner sig længere og længere væk fra Gerdas lys. Gerda bliver ulykkelig og sætte sig for at lede efter sin bedste ven Kay. På Gerdas lange rejse møder hun blandt andet en gammel kone, røverfolket, en prins og en prinsesse, kragerne og et rensdyr. Allesammen fantastiske stemningsfyldte scener, der sætter følelsesregistret på overarbejde. Du kan ikke undgå at blive rørt af fortællingens mange greb, musikken, lyset, farverne, danserne og helheden i denne smukke forestilling. det er elegant når kragerne danser ind og ud af scenen, men det er samtidig isnende uhyggeligt og her er kombinationen af Oh Lands smukke toner dtyrkende for handlingen. Hver især symboliserer de mange scener Gerdas vej fra pige til voksen. Hun drager mod det kolde nord, hvor sneen tager mere og mere til. I snesalen er en tilfrosset sø, og her finde Gerda endelig Kay efter lang tids søgen. Kostumer, scenografi og den rene historie er mesterligt fremført. Der skal ikke meget fantasi til at forestille sig, hvordan historien ender, men skulle der sidde et lille uspoleret hjerte, der ikke kender historien, så gå ikke glip af denne smukke fortolkning i Tivolis Koncertsal. En forestilling, som vitterligt kan tåle at blive set igen og igen.

Tivoli Koncertsal danner rammerne om balletforestilling baseret på Hans Christian Andersens eventyr af samme navn. Og Tivoli skuffer selvfølgelig ikke, når man træder ind af hovedindgangen. det er nemlig jul til den store guldmedalje, der møder dig og dermed er selve gåturen gennem Tivolis og alle lysende og julepynten den helt perfekte optakt til dette smukke eventyr.

Dronning Margrethe, Nanna Øland Fabricius (Oh Land) og den russiske topkoreografen Yuri Possokhow har valgt at fortolke digterens klassiske eventyr. Dronning Margrethe står for kostumer og scenografi, Oh Land for musikken og Yuri Possokhow har sat hver en balletfod i samspil med den nyskrevne musik og scenografi. Flere end 40 dansere og balletbørn fra Tivolis Balletskole fortæller den poetiske fortælling i et stort balleteventyr med levende musik fra Tivoli Copenhagen Phil.

”Snedronningen” kan beskrives som – Endeløst smukt, et rigtigt eventyr får lov til at folde sig ud. En koreografi der betager med dens hjertevarme skønne enkelthed, og som fortæller en til tider dyster fortælling på smukkeste vis. Samtidig er forestillingen uventet morsom.

En nyskabende, farverig, flot og meget udtryksfuld scenografi der scene for scene overrasker og beriger sanserne og ikke mindst rammer lige i hjertekulen.

Denne iscenesættelse er i sandhed på vej til at blive en klassiker I samspillet med den smukkeste nye musik. Dronning Margrethe har selv udtalt, at da hun skabte scenografien havde hun endnu ikke hørt musikken. Det skinner på ingen måde igennem i forestillingen, hvor koreografi, scenografi og musik går op i en højre enhed.

Første akt er så rørende og overraskende morsom, én livsglæde der nærmest danser udover scenen, mens 2 akt nærmest sprænger ens forventningsramme. Og selvom der jo er tale om en repremiere, så er der alligevel små fine overraskelser til forskel – glæd jer.

Repremiere 30. december 2023 – Forestillingen spiller til og med d.23 december 2023.

Koreografi: Yuri Possokhov

Scenografi og kostumer: H.M. Dronning Margrethe

Medvirkende: Laurie Nielsen, Vincent Gabriel Vernal, Nadia Skriver Rosenby, Allan Clausen, Allan Nielsen, Antonio Russo, Robert Thomsen, Jennifer Wagstaffe, Ida Marie Krings, Tommy Edvardsen, Lauréline Epaulard og Cosme Tablada.

Lysdesigner: Al Crawford
Lyddesigner: Henrik Christiansen
Dramatiker, forfatter: H.C. Andersen
Musik & Komponist: Oh Land
Producent og Arrangør: Tivoli A/S