Spionernes Bro

‘Spionernes Bro’ – et koldkrigsdrama der går lige ind under huden.

Når Steven Spielberg og Tom Hanks arbejder sammen på et projekt, så plejer det at være en garanti for succes – og ‘Spionernes Bro’ er ingen undtagelse. Historien om forsikringsadvokaten Mark Rylance, der pludselig hvirvles ind i et spiondrama, er fra den virkelige verden, hvor utroligt det end virker.

Filmen tager sin begyndelse i 1957, da den russiske agent Rudolf Abel (Mark Rylance) anholdes af FBI. Abel bliver tildelt advokaten James Donovan (Tom Hanks) som forsvarer, og Donavan er fast besluttet på at give russeren en 100 % retfærdig retsag, hvor hadet han end måtte blive for det.

Donovans forsvar af Abel er medvirkende til, at han i 1962 sendes til Berlin. I skyggen af den nyopførte Berlinmur skal Donovan forhandle en spionudleveringsaftale på plads med russerne, og det er her ‘Spionernes bro’ excellerer som film. Spielberg leger med kontrasterne mellem Tyskland og USA i de år, så det gør helt ondt at se på, og Tom Hanks er ganske enkelt fremragende i rollen som den helt almindelige mand, der gør noget helt ualmindeligt.

Alt i alt en gedigen god film, der både giver et fantastisk indblik i James Donovans utrolige bedrifter, samt en meget realistisk indsigt i spændingerne mellem USA og Rusland i 1960’erne.

‘Spionernes Bro’ har premiere i de danske biografer torsdag den 26. november 2015.

Instruktion: Steven Spielberg
Medvirkende: Tom Hanks, Mark Rylance og Austin Stowell