Live long and prosper!

Der er ingen tvivl om hvorfor man enten er til Star Wars eller Star Trek. Lighederne er til at finde og alligevel er universerne ganske forskellige. Dermed kan man ikke undgå at ramme midt i medianen af fans der lever og ånder for science fiction og space opera sagaer. Og gennem årtier har fans kæmpet om Nørd-tronen.

Er det “May the force be with you” eller “Live long and prosper?” Trekkie eller Star Wars-nørd?

Fronterne har været trukket op i årtier og takket være massiv interesse behøver vi ikke gå tilbage i tiden for at sammenligne. For utallige fans våde drømme er blevet til virkelighed de sidste to år. Vi har fået ikke blot tre nye film i Star Trek film franchisen, begyndende fra 2009 med Chris Pine og Zachary Quinto i hovedrollerne som henholdsvis Captain James T. Kirk and Commander Spock, men også tre nye Star Wars film begyndende fra 2015 med ”The Force Awakens.”

Og hvad kan vi sige til de mange ventende Trekkies? Tja, filmen er en kaskade af universelle eksplosioner fyldt med mørke, roterende scener som gør, at man mister overblikket over hvem der kæmper mod hvem. Chris Pine er en tør flødebolle ved siden af den kulttilbedte William Shatner og Idris Elbas ”skurkerolle” er mere ynkværdig end myteskabende.

Den engelske komiker Simon Pegg, en selverklæret Star Trek-nørd, står bag manuskriptet og det har han gjort flot og med fine henvisninger til fortiden, blandt andet især til den netop afdøde legendariske Leonard Nimoy.

Det er i år 50 år siden Gene Roddenberry skabte den originale Star Trek tv-serie. Og selv om det er tydeligt at de seneste Star Trek film er skabt af folk som elsker og ærer franchisen, bliver plottet på det store lærred alt for enkeltstående til at kunne bære historikken og viser at Star Trek nok gjorde sig bedst som tv-serie.

‘Star Trek Beyond’ har premiere den 21. juli 2016.

Instruktør: Justin Lin
Medvirkende: Chris Pine, Zazhary Quinto, Anton Yelchin, Idris Elba, Simon Pegg, Karl Urban, Zoe Saldana, John Cho, Sofia Boutella