Jola Bankowskas bidrag til Copenhagen shortfilm festival er den lille animationsfilm ”Story”, hvor der fabuleres over det moderne menneske og dets afhængighedsforhold til den virtuelle verden. Man vågner op til lyden af sin telefon, man underholder sig med den hele dagen, og når man virkelig skal have det sjovt, tager man virtual reality briller på. Så kan man lege, at man spiller en stor klaverkoncert for et begejstret publikum, men det sker altså ikke i virkeligheden. 

Det bliver til absurditet på absurditet, når passagererne synkront stirrer ned i deres smartphone, og når én passager opdager, at en medpassagers hoved er i brand, tyr man ikke til hjælp, men skynder sig at fotodokumentere det. Først tager man et billede af personen, og dernæst skal der da tages en selfie – sådan! Nu er det sket. 

I den moderne by har selv katten høretelefoner og sin egen computer, når dens ejere tager den med op i sengen. Mødre og børn taler ikke sammen, barnet gynger, mens mor tjekker de sociale medier, og så kopierer han hende. 

Slide to answer står der på telefonen, men ingen gør det. Kun duerne har stadig et liv sammen, når de pikker korn. Mon duerne er klogere end det fuldstændigt isolerede moderne menneske med næsen i en telefon, der ikke bringer os i kontakt med nogen.

Tænk over det og sluk for den f…ing telefon en gang imellem. Du går nok ikke glip af noget vigtigt. Det gør Jola Bankowska meget underholdende opmærksom på. 

Manuskript og design: Jola Bankowska

Musik og lyd: Skillbard

Animation: Jola Bankowska og Anna Chrzanouska

Varighed: 5 minutter