‘Tale of tales’ er en grotesk eventyrfilm, der både byder på sort humor, magi, kæmpelopper, organfortæring og sexorgier.

Handlingen i ‘Tale of Tales’ er en tredelt fortælling, der foregår i tre forskellige kongeriger. I det ene kongerige får vi historien om den ulykkelige dronning, hvis konge må drage på en farefuld færd for at få det barn, den bedrøvede dronning så desperat ønsker sig. I det andet kongerige møder vi den dekadente og sexhungrende monark, der forelsker sig i den fortryllende sangstemme fra en kvinde, som han fejlagtigt tror er en ung skønmø, men som i virkeligheden er en gammel og rynket kælling. Og i det tredje kongerige finder vi den skøre konge, der opfostrer en kæmpeloppe, og som gifter sin eneste datter bort til en kæmpe, der bor i en hule på toppen af et bjerg.

‘Tale of tales’ er en moderne eventyrfortælling, hvor der bliver hevet magiske ting op af tryllehatten – både når der er brug for det, for at få handlingen til at glide videre, men også når det nærmest karnevalske ensemble med vilje overspiller deres roller. Hvis man som publikum kan leve med det og samtidig overgive sig til det sorthumoristiske, det groteske og det vanvittige, så vil man elske denne film, der vil underholde uden det traditionelle eventyrs indbyggede morale. Det kunne denne anmelder desværre ikke, og derfor endte det som en rodet og utilfredsstillende filmoplevelse. Filmen sniger sig dog lige op på to stjerner for de flotte billeder, de skønne kostumer og den smukke musik af Alexandre Desplat.

‘Tale of tales’ har premiere den 10. december 2015.

Instruktør: Matteo Garrone
Skuespiller: Selma Hayek, Vincent Cassel, Toby Jones, John C. Reilly, Shirley Henderson, Hayley Carmichael, Bebe Cave