”The Gentlemen” handler om narkokongen Micky spillet at Matthew McConaughey der ønsker at sælge marihuanaimperium. Da rygterne begynder at sprede sig, står gangsterne i kø for at købe Mickys imperium, og både Micky og gangsterne spiller på flere heste i den forbindelse.

Guy Ritchie har skrevet manuskript og er instruktør på filmen ”The Gentlemen”, som har et stjernecast bestående af Matthew McConaughey, Colin Farrell, Hugh Grant, Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong med flere.

Til trods for utrolige dygtige skuespillere, er historien, dialogen og hele plottet en meget rodet affære, midt i filmen er det som at filmen taber pusten, og en masse tråde og plots skal samles sammen for at lave en afslutning. På et tidspunkt er næsten alle personerne i filmen indblandet i dette salg af Mickys imperium, og som publikum taber man simpelthen tråden og overblikket, da der er så mange navne i spil på niveau med en russisk roman, der er kendt for et kæmpe persongalleri.

Matthew McConaughey gør det vældig godt i rollen som Mickey, dog træder han ikke i karakter som en ægte charmerende Gentlemen, som filmens titel kunne lægge op til.

Hugh Grant anlægger sig en meget mystisk accent og spiller fortælleren Fletcher og ham som ønsker at sælge et manuskript om historien ! Hvis man har set Hugh Grant i komediedramaet Micky Blue Eye, har man lidt svært ved at tage Hugh Grant seriøs i rollen som Fletcher, som ses grov flirtende med gangsteren Ray spillet af Charlie Hunnam.

Colin Farrell gør det rigtig godt i rollen som Coach. Han formår at give karakteren Coach både kant og humor, og han er helt klart en af de skuespillere i filmen, som gør det bedst.

Henry Colding som vi netop har set i den romantiske julekomedie Last Christmas, er også med i ”The Gentlemen” hvor han spiller rollen som den unge lidt naive asiatiske gangster Dry Eye.

Castet gør det godt, men manuskriptet formår ikke at løfte skuespillerne, og det hele er en meget forvirrende pærevælling, hvor Guy Ritchie ønsker, at der skal ske alt for meget. ” The Gentlemen” kunne have været en stor succes af en action komedie, men desværre…

Kulturtid.dk begyndte at kede sig bravt og giver derfor ”The Gentlemen” 2 stjerner, en til Matthew MCconaughey og en til Colin Farrell.

Medvirkende: Matthew McConaughey , Colin Farrell, Hugh Grant, Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong med flere.

Instruktion og Manusript: Guy Ritchie

Fotografi: Alan Stewart

Klipning: James Herbert

Musik: Christopher Benstead

Premiere: 27 februar 2020