Scenen er sat i Glassalen i Tivoli. Danmarks Baggårdspuma er – igen – for en stund vakt til live i skikkelse af Jesper Lohmann.
Vi er på vej en tur ned af ‘Memory Lane’ for at hylde, mindes og komme helt tæt på den folkekære sanger og skuespiller Otto Brandenburg, der levede et turbulent liv med både op- og nedture.

Jesper Lohmann kommer hele vejen rundt i sangkataloget og fortæller små levende anekdoter fra Ottos liv. En mand, der levede livet og ikke sparede sig selv for noget. Det er vemodigt, hyggeligt og stemningsfuldt.

‘Tilløkke Otto’ er ikke en teaterkoncert, men et portræt af mennesket Otto Brandenburg. Jesper træder ind på scenen som Otto og taler til og med publikum, som Otto gjorde det. Vi befinder os i 1960’erne. Og at dømme ud fra publikum, er der tydeligvis tale om ægte Otto-fans, det er en målgruppe, der kender hele hans bagkatalog af sange, og som sidder og holder i hånd, kysser og krammer hinanden. Otto’ musik har stadig sit publikum, men også stadig sin målgruppe. Det er en tidslomme, hvor kun de største hits som ‘To lys på et bord’, ‘Susanne, Birgitte og Hanne’, ‘Søren Banjomus’ og ‘Når en sailor går i land’ vil vække noget i den yngre del af publikum.

Du får helt klart mest ud af denne forestilling, hvis du kender Otto bare en lille smule.

Det er Jesper Lohmann, der selv står bag ide og manuskript til forestillingen. Jesper både taler, går og griner som Otto, og igen afspejles det i publikums reaktioner, når han rammer noget genkendeligt fra deres folkekære idol.

Ottos katalog af sange spændte vidt. han skrev og sang både på dansk og engelsk, og selv de sange du måske ikke kender skaber stemning og får dig til at sidde og rocke med.

For Otto-fans er denne forestilling helt efter bogen, men indforståetheden fylder lidt for meget i forhold til dem af publikum, der måske ikke har det samme kendskab til ham. Der er for meget man skal sidde og tænke sig til. Men dermed understreges det endnu engang, at det er en forestilling for inkarnerede fans. Det ville have klædt forestillingen, hvis den havde været mere oplysende, så dem, der ikke kender Otto så godt kunne være gået klogere hjem.

Forestillingen varer 2 timer inklusiv en pause, og det er en anelse for langt. denne hyldest havde sagtens kunnet strammes ind til en times varighed. Det ville have givet publikum en skarpere oplevelse.


Medvirkende: Jesper Lohmann, Mads Strandgaard, Regin Fughlendorf (Guitar) 
Andreas Hatholt, Kristian Karottki

Instruktør: Susanne Breuning 

Scenograf: Camilla Bjørnvad