Pete Koslow ( Joel Kinnaman) er undercover betjent og informant for FBI, og sagen der skal løses er at fange den polske mafias narkokartel leder Generalen. Pete arbejder sammen med FBI agenten Erica Wilcox (Rosamund Pike). Den sidste politiaktion, der skal fange Generalen går galt, og Pete bliver nødt til at forsætte sin undercover rolle og gå meget længere end forventet. Han bliver nødt til at vende tilbage til det fængsel, som han tidligere har siddet i for at nedbryde kartellet indefra.

Tre Sekunder” er en fin krimi, der er ikke så mange – nye action scener, de fleste er set før. Men i ”Tre Sekunder” forsøges der at rettes mere fokus på undercoverbetjentens familieliv, hvad konsekvenserne er for hustru og børn. Og ikke mindst hvor langt kan man/skal man som undercoverbetjent går for at løse en sag, og ikke mindst får man rette opbakning, når det er brug for det. Er et ord, et ord, en garanti, en garanti?

Filmen ”Tre Sekunder” er baseret på romanen ”Tre Sekunder” skrevet af forfatterparret Roslund & Hellström. Afdøde Börge Hellström en tidligere kriminiel udgav i Sverige i 2009 sammen med journalisten Anders Roslund. Og det varede ikke længe før et filmmanuskript kom frem. Handlingen var her flyttet fra Sverige til New York.

Hvis man som biografgænger forventer en krimithriller med masser af action, biljagter, ”det gode” politi, der jagter de kriminelle, og hvad der nu ellers hører sig til i de gængse actionfilm, er ” Tre Sekunder” anderledes. ”Tre Sekunder” udvikler sig mere stille og roligt, og scenerne og replikkerne trækkes til tider, som for at skabe en stemning, der nok ligger tættere på FBI og lokalpolitiets arbejde i virkeligheden. Denne stemning gør ” Tre Sekunder” til en mere ægte og mere autentisk film – hvor konsekvenserne af ethvert valg der træffes, altid får følger. Der er en stærk underliggende nerve i filmen, og der er flere træk i filmen ”Tre Sekunder”, der afspejler en vis indsigt i undercover- og ikke mindst det kriminelle miljø.

Medvirkende: Joel Kinnaman, Rosamund Pike, Common, Ana de Armas, Clive Owen, Eugene Lipinski, Karma Meyer med flere

Instruktør: Andrea di Stefano

Manuskript: Rowan Joffe, Matt Cook, Andrea di Stefano

Producere: Basil Iwanyk, Robert Jones, James Harris med flere

Fotograf: Daniel Katz

Varighed: 114 minutter