I filmen ”Twin Flower” følger man teenagerne Anna og Basim, der som bedste venner og mere til vælger at følge hianden på livets færd, mens de forsøger at overleve og finde et job, der kan give dem mad på bordet. Basim kommer fra Elfenbenskysten og ønsker at søge mod Nordeuropa, mens Anna er på flugt fra en mand, som jagter hende. Begge ønsker at opnå et bedre liv, og vi følger dem dag for dag i deres søgen efter et bedre liv. 

Filmen” Twin Flower” foregår i det solbeskinnede Sardinen, og der er flere skønne scener fra egnen. Instruktøren Laura Luchetti forsøger bevidst at skabe en stemning af tidsløshed, ægte venskab og ikke mindst livet på flugt, og scenerne veksler mellem meget mørke optagede scener og scener med blomster og lys.  Titlen “Twin Flower” hentyder til den helt specielle blomst, der opstår, når to blomster vokser ud af en blomsterstængel som symbol på det unikke og ikke mindst det smukke, når to samles til én.

Selve historien bag ”Twin Flower” er ganske enkel og ikke specielt fængende, da der aldrig opnåes dybde, i stedet svæver historien for let og giver kun et overfladisk indblik i livet som teenager på flugt. Kort fortalt er filmen søvndyssende og lettere kedelig. Basim spillet af Kalill Kone løfter filmen, og bestemt hán er en skuespiller, som vi forhåbentligt kommer til at se mere til fremover. Han gør den store forskel i en ellers meget lidt givende film.

Instruktør: Laura Luchetti

Premiere: Tirsdag den 30 april 2019

Medvirkende: Anastasyia Bogach, Kalill Kone og Aniello Arena med flere

Varighed: 95 minutter