Magisk thriller mytologi af en kærlighedshistorie. Betagende smukt filmet. Historien i filmen UNDINE, hvor hovedpersonen har samme navn Undine, lægger op til et intenst melodrama.  

Introscenen er en meget stærk og direkte begyndelse. Undines kæreste Johannes (Jacob Matschenz) slår op med hende, fordi han har mødt en anden. Ordene bliver ikke sagt, men alligevel. Og hovedpersonen Undine bliver på et splitsekund bevidst om mytologien bag hendes navn – Fabelvæsenet Undine, der lever under vand, og som først kan blive menneske, når hun forelsker sig i et menneske, men som bliver nødt til at søge tilbage til vandet, hvis han er hendes utro…

Undine (Paula Beer) er historiker i Berlin og arbejder på Berlins Humboldt-Institutet og flere af hendes foredrag om Berlins opbygning i filmen er faktisk ganske interessante at høre.

Samme dag som bruddet sker, falder erhvervsdykkeren Christoph (Franz Rogowski) pladask, bogstaveligt talt, ind i hendes liv. Derfra bygges filmen op af en anden tangent end hidtil. Et passioneret og meget symbiotisk kærlighedsforhold blomstrer mellem de to. Så kærlighedsfuldt på en komplet omsluttende måde, at kemien mellem de to skuespillere Paula Beer og Franz Rogowski slår gnister langt ud over biograflærredet. Hvilket bestemt ikke er noget, som der kan lade sig gøre i de fleste moderne kærlighedsfilm.

Det er passion for fuld skrue og med havet som element, der kommer i fokus. Flere af filmens scener er optaget under vand, hvilke rent filmteknisk må have krævet en hel del, hvilke i sig selv også er med til at gøre filmen UNDINE endnu mere seværdig.

UNDINE er en film, som kræver tålmodighed og lavt gear at se. Filmen drejer og tvister, netop som man tror, den sidste scene er spillet. Paula Beer er strålende i rollen som den ustabile Undine, og hendes ansigtsmimik er helt utrolig sigende. Filmen modtog de internationale filmkritikeres FIPRESCI-prisen i Berlin, hvor Paula Beer i tilgift tog den kvindelige skuespillerpris. Hvilket i sig selv giver god mening, for Paula Beer og Franz Rogowski er uden tvivl med deres ageren med til at løfte filmen fra en mere enkel historiefortælling til et langt højere plan både over og under havet.

Medvirkende: Paula Beer, Franz Rogowski, Jacob Matschenz med flere

Instruktør & Manuskript: Christian Petzold

Producer:

Varighed: 102 minutter

Premiere: 9 september 2021