Filmen er optaget i en lejlighed på Østerbro, hvor kvinder mellem 18 og 35 en ad gangen bliver interviewet eller fortæller om deres forhold til sex. De sidder på en stol foran et hvidt lærred. De fortæller om deres første gang, antallet af partnere mandlige som kvindelige, fantasier, begær, orgasmer og følelser om sex. Det spændte fra dominans til sårbarhed – fra udadvendthed til uendeligt generthed. Hele setuppet føles kunstigt, og der skabes i undertegnedes optik ikke noget trygt miljø omkring de deltagende. De historier, der bliver fortalt har da heller ikke megen inderlighed eller sjov over sig.

Som filmen skrider frem, overtales flere af kvinderne sig til at blive fotograferet nøgne, og forlegenheden står at læse i fleres øjne, selv om der ikke er tale om tvang, men måske en anelse manipulation fra instruktøren bag kameraet.

Instruktørerne har koncentreret sig om kvinder, hvis alder ikke har overskredet deres egen, der er midt i trediverne. Det er den opstillede præmis, hvorved man kunne bemærke, at man har hørt om, at kvinder i en mere moden alder også kan have en seksualitet!

Filmen er denne måneds film i DOXBIO og har premiere onsdag den 8. marts 2017 – på kvindernes internationale kampdag. Det er da også en film lavet af kvinder med kvinder og om kvinder. Kvinderne har selv meldt sig til projektet og givet samtykke til at blive optaget. Om samme kvinder til fulde har gennemskuet, at deres historier vil ramme biograflærredet og udbasunere intime betroelser, er et spørgsmål. Et andet spørgsmål er, om filmen ville blive vist på en kvindedag, hvis to mandlige instruktører havde lavet filmen og havde haft samme ærinde. Mit gæt er, at den i så fald ville være blevet opfattet som udnyttelse af de medvirkende.

“VENUS – let’s talk about sex” er denne måneds film i DOXBIO med premiere på kvindernes internationale kampdag, 8. marts i biografer over hele landet.