Én nat i Berlin, et tilfældigt møde med fire lokale rødder og én forkert beslutning, sætter gang i en lavine af begivenheder, der ændrer livet for kvinden Victoria for altid.

‘Victoria’ er optaget i et såkaldt one take – altså én lang optagelse, hvor der ikke bliver klippet. Det er en imponerende bedrift, når man tænker på, at filmen foregår i realtid og på 22 forskellige locations. Men stilen er ikke bare et filmtrick, stilen er med til at fortælle historien. Kameraet filmer næsten eksklusivt vores hovedperson Victoria, og det gør, at vi som publikum kommer helt tæt på – og vi kommer aldrig væk igen. Vi oplever alt igennem Victoria, og det giver en specielt forbindelse mellem hende og os.

Så når Victoria går fra at være en smånaiv spansk pige, der møder nogle friske tyske fyre, der tager hende med op på taget af en bygning for at drikke øl til, at hun pludselig skal være flugtchauffør ved et bankrøveri, så er vi helt med på, hvorfor hun ender dér.

Stilen stiller store krav til filmens skuespillere, som alle klarer den svære opgave med bravour. Specielt vores hovedperson Victoria spillet af Laia Costa, der går fra at være naiv og bekymringsløs til at være iskold og handlekraftig er imponerende.

Men stilen stiller også store krav til publikum, for stemningen er intenst, altomsluttende og nærmest klaustrofobisk, og den tilstand fastholder filmen os i helt indtil slutningen. Og det er klogt tænkt. Specielt da filmen efter cirka en times spilletid nærmest udvikler sig til en hæsblæsende thriller, så bliver man suget ind i handlingen, og man sidder på kanten af sædet resten af filmen.

‘Victoria’ har premier den 3. december 2015.

Instruktør: Sebastian Schipper
Medvirkende: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski, Burak Yihit, Max Mauff, André Hennicke.