Stand up er en uhyre svær disciplin. Det kræver timing, intelligens og selvfølgelig humor. 

Med showet ´Vil I se vores smukke navler´ har makkerparret Martin Johannes Larsen og Rasmus Wallbridge kastet sig ud i et live show. De to har længe været et fænomen på Instagram, hvor de har postet videoer, og Martin Johannes Larsen har siden efteråret 2022 været vært på ´Vild med Dans´. Martin Wallbridge har haft flere shows på DR3 og P3s satireredaktion.

De er altså ikke ubeskrevne blade i satirens og humorens verden, og genkendelsen i salen var da også tydelig.

Showet var en blanding af sketches, der dels udspillede sig på et lærred på bagscenen, dels med live optræden på scenen. Indledningsvideoen var en parodi på en sikkerhedsvideo fra et fly, der startede med at udskamme dem, der sad på 3. række og med at oplyse om, at der ingen sikkerhed var!

Martin Johannes Larsen og Rasmus Wallbridge indtog derefter scenen irl på Bremen Teater i København og entrede den som var de ´Nik & Jay´ i coolness. De er bare ikke helt så cool. 

De var tilsyneladende glade for at se deres publikum og ville gerne interagere med dem og henvendte sig til personer på første række for at spørge til deres navn og til deres almindelige velbefindende. Dette blev fulgt op af, at de to optrædende bogstaveligt anførte, at de var f…ing ligeglade. Ok så havde vi det på plads, og man kunne være glad for ikke at sidde helt oppe foran, men hvorfor folk, der vil underholde, støder deres publikum fra sig, er vildt underligt. En person fra publikum gjorde det til sin mission med ujævne mellemrum at råbe “hold kæft”. Om det var planlagt, var ikke til at gennemskue, men var showet igennem et tema. 

De to forholdt sig til, at de stod på skuldrene af andre komikere – blandt andet “Ørkenens Sønner”, hvilket må anses for en ganske ambitiøs sammenligning. Lad det nu ligge. Rasmus Wallbridge ville gerne være ham, der plejede at have en pik på næsen (Asger Reher). Det blev personificeret ved, at han optrådte som “Postmand Per”, der i showet var blevet småkriminel og for ikke at blive angivet indvilligede i, at hans lille kat Emil blev slået ihjel. Der var en reference, alle var med på, men historien var ikke sjov. 

En anden Emil var `Emil fra Lønneberg´, der interagerede med karlen Alfred, der her blev gjort til helt og førsteelsker, fordi han lå i med både Emils mor og Line. Emil skar stadig træfigurer, der ikke overraskende blev fallossymbolske. Sjovt nok havde man Thomas Windings bløde stemme som fortæller, men smil og latterbrøl lod vente på sig. 

´Me too´ var selvfølgelig et emne, de to komikere berørte – her var det en ung mand, der arbejdede som sosu-assistent, som blev misbrugt af en gammel dame. Meget eksplicit og udpenslet. Også små antydninger omkring pædofili overfor Rasmus Wallbridges egen søn blev bragt på bane – hold da op hvor sjovt.  

Martin Johannes Larsen og Rasmus Wallbridge fortsatte showet igennem med det ene racistiske, diskriminerende og upassende forhold, de gjorde grin med. Dette kombineret med kikset dans og total mangel på timing gjorde foretagendet fuldstændig uudholdeligt og uden formildende omstændigheder. 

Al begyndelse er svær. Det kan kun gå fremad herfra.

Vil I se vores smukke navler i Bremen Teater

Medvirkende: Martin Johannes Larsen og Rasmus Wallbridge