‘We are Dancers’ er del af Copenhagen short filmfestival, der finder sted fra den 7. til 14. oktober i Cinemateket. 

Handlingen foregår i Berlin den 28. februar 1933 – dagen efter Rigsdagsbranden. Den aldrende Hansi Sturm er dragperformer i sin egen klub og er glødende antinazist. Han sidder i garderoben, da hans tidligere elsker, der har sluttet sig til Hitler, kommer og advarer ham mod, at nazisterne er efter Hansi. Ligeledes kommer flere af hans unge venner og beder ham lade være med at tirre med sin sang om Frau Hitler – bare til det hele har lagt sig lidt, som de siger. 

Hvordan det går, skal ikke afsløres her, men plottet og dilemmaerne er velkendte. Skal man stå fast på sine holdninger og måske lade livet, eller skal man vælge en mere pragmatisk vej og overleve. Det er så nemt at sige, hvad man skulle have gjort, hvis man levede i Tyskland i 1933. Noget helt andet er at stå midt i begivenhederne. 

Hans Piesbergen spiller Hansi, og de fleste billeder er taget i hans garderobe, hvor han sminker sig op til at være kvinde. Der er ikke meget at skjule sig bag, når kameraet går så tæt på. Han leverer en stærk og menneskelig præstation.

Filmen er baseret på den virkelige Hansi Sturm, der var dragperformer i 1920-erne og begyndelsen af 1930-erne, hvorefter ingen ved, hvad der skete med ham.

Joe Morris har i sin film givet et plausibelt bud på, hvad der skete med Hansi Sturm, og det er der kommet en bevægende historie ud af. 

‘We are Dancers’

Instruktion, manuskript og produktion: Joe Morris

Musik: James Peter Mofatt

Medvirkende: Hans Piesbergen, Simon Eckert, Martin Hamann, Will Hearle, Maximilian Henhappel, Zhenja Isaak, Catalin Jugravu, Laurean Wagner

Varighed: 30 minutter

Premiere 7. oktober