Nordmændene kan bare noget med serier! De har snart skabt så mange varme succeser, at Danmark godt kan gå hjem og lægge sig under den tunge grå dyne, som kaldes underholdning herhjemme. Danmarks film og serier har en overvægt af tungsindige emner, så selv farverne på skærmen kan føles helt grå til tider. Men sådan er det ikke med Norge og slet ikke med denne skønne juleversion af en miniserie, som de har skabt til Netflix.

´Hjem til Jul 2´ fortsætter mere eller mindre, hvor vi forlod Johanne sidste juleaften, hvor det hele ender med, at det ringer på døren hjemme hos Johannes mor og far, hvor hele familien er samlet. Johanne åbner døren og hvem der står udenfor, har vi nu ventet spændt på at finde ud af i et helt år.

Men så nemt skal det selvfølgelig ikke være, for Johanne kæmper igen i år med at finde kærligheden – den helt rigtige kærlighed. Men man skal kysse mange frøer for at finde prinsen, som man siger og Johanne gør, hvad hun kan. Hendes familie er selvfølgelig stadig alt for nysgerrige på, hvem og om hun har en kæreste, for hun er jo den eneste ud af de tre søskende, der i en alder af 31 står alene tilbage uden mand og familie.

Samtidig med Johannes kærlighedsliv følger vi også resten af familien. Moderen og faderen, der har deres at slås med og storesøsteren, der prøver at holde sammen på sin egen lille familie. Så er der naturligvis også Johannes roommate Jørgunn, hvis kærlighedsliv nu har taget en helt ny drejning.

Udover kærlighed handler serien også om gode relationer og nære venskaber, som er med til at gøre serien utrolig varm og fuld af lune.

Jaja nogle vil måske mene, at det er Norges svar på Bridget Jones, fordi den handler om en kvinde først i 30’erne, der fumler rundt med kærligheden, og så foregår det til jul. Bevares der er da visse ligheder, men `Hjem til Jul´ går bare et spadestik dybere, og selvom den er humoristisk, er den ikke plat. Selvfølgelig er der et par klicheer her og der, men den er absolut er relaterbar for alle unge kvinder, der har stået eller står midt i samme kærlighedshurlumhej som Johanne. Det er svært og lidt sjovt på samme tid både på skærmen og i virkeligheden. Hvem har ikke drukket sig lidt for fuld, imens man prøvede at være charmerende på samme tid eller kommet til at tisse et lidt uheldigt sted i samme brandert?

´Hjem til Jul 2´ er både humoristisk, følsom, relaterbar, ægte og frem for alt helt gennemført fuld af lune. Der er norsk julestemning på højt plan og karaktererne i serien er karikerede på en elskværdig måde. Det er dog lidt tvivlsomt, om man kan se den uafhængigt af Hjem til Jul 1 fra sidste år, da der indimellem kommer små referencer til den forrige sæson. Men hvorfor skulle man dog også det, når de begge er så gode, og begge sæsoner kun indeholder seks afsnit af en halv times varighed. Det er tre timer pr. sæson, som man absolut skal unde sig selv at bruge juledagene på. Det vil man med garanti ikke fortryde.

Så når du lige skal have en pause fra alle familieherlighederne, så tag kagedåsen frem og sæt dig godt til rette imens du lader denne norske juleserie fylde dig op med ægte feel-good-julestemning af den allerbedste slags.

Fakta:

Serie fra Netflix – release 18. december 2020

Instruktion: Per-Olav Sørensen

Med: Ida Elise Broch, Gabrielle, Felix Sandman, Stian Blipp, Oddgeir Thune, Dennis Storhøi, Anette Hoff, Edward Schultheiss, Hermann Sabado, Dagny Norvoll Sandvik

Varighed: 2 timer og 51 minutter fordelt på 6 afsnit