Den nye Netflix Mini-serie er baseret på en sand historie om den unge kvinde Anna Delvey, der i
New Yorks finere kredse foregav at være en tysk millionærarving. Hun franarrede næsten 2 millioner kroner fra banker, hoteller, artister og utallige indflydelsesrige forretningsfolk i New York. 


I følge Netflix har dets brugere allerede streamet 77,3 millioner timers ‘Inventing Anna’ i blot den første uge efter udgivelsen. 

Hele dramaet er bygget op omkring New York Magazine artiklen “How Anna Delvey Tricked New York’s Party People” skrevet af journalisten Jessica Pressler I 2018. Serien, der består af hele 9 afsnit af en times varighed, giver os alle et skræmmende indblik i, hvor langt Anna Sorokin (hendes rigtige navn) kom med blot karisma, charme, de sociale medier og en altoverskyggende narcissistisk personlighed. 
De to hovedroller spilles af Julia Garner (Anna Delvey) og Anna Chlumsky (Vivian Kent). Garner er fantastisk i rollen som Anna og rammer den tyske accent med formidabel præcision og er overbevisende fra start til slut. Vivian Kent formår på elegant vis at indvie os alle i hvilken verden, man tit bevæger sig i som journalist. Vi narres også og glemmer hurtigt, at der er tale om skuespil.

Vi kommer ganske tæt på de fleste karakterer i historien og får på den måde et rigt indblik i de forskellige vinkler af dramaet – som bestemt ikke er kedeligt. 
Hovedkaraktererne er mennesker i Annas nærmeste vennekreds, der blev snydt og forført af hendes person. Specielt nævneværdig er Annas celebrity-træner, spillet af LGBT-stjernen Laverne Cox (Orange is the new black), der er helt suveræn i rollen som Kacy. Hendes nærvær, timing og evne til at levere sine replikker byder på stof til eftertanke – hun bliver bedre og bedre i takt med seriens udvikling.
Alt i denne serie går op i en højere enhed! Skuespillerne er suveræne, scenerne er gennemtænkt ned til mindste detalje og både locations, kameraføring og ikke mindst de outfits Anna Delvey poserer i, gør ’Inventing Anna’ til et moderne mesterværk. 

Der findes ikke mange scener, der ikke er i top-klasse her.
Og minsandten om der ikke også gemmer sig en lille dansk overraskelse i lydbilledet i afsnit 5. Glæd dig! 
Serien er et absolut MUST WATCH.

Medvirkende: Julia Garner, Anna Chlumsky, Laverne Cox, Katy Lowes, Anthony Edwards m.fl.

’Inventing Anna’ kan ses på Netflix