Den røde løber var rullet ud, og der var lagt ekstra brænde i kakkelovnen, da ‘Årets Reumert’ blev uddelt i Skuespilhuset søndag aften. Årets værter var Sigrid Husjord, Kristoffer Fabricius og Troels Thorsen.

Kronprinsparret var mødt op sammen med flere hundrede gæster fra den danske teater-verden for at hylde årets Reumert-vindere. Instruktørduen Fix & Foxy havde fået til opgave at stable arrangementet på benene, og man må sige, de var gået ‘all in’. For første gang nogensinde havde man taget Skuespilhusets bagscene i brug – en helt særlig måde at afholde et award-show på. Det var helt utroligt hvordan værterne formåede at benytte hele scenen, det fungerede nærmest som totalteater.

Karen-Lise Mynster er en af dansk scenekunsts helt store stjerner, og det var derfor ikke nogen overraskelse, at hun løb med prisen ‘Årets kvindelige hovedrolle’ for sin enestående præstation i ‘Det Der Er’ på ‘Husets Teater’. Har man set den forestilling, så er ord helt overflødige. Læs vores anmeldelse af ‘Det Der Er’ her.

‘Årets mandlige hovedrolle’ gik til Olaf Johannesen for sine udsøgte præstationer i Samtale før døden på ‘Betty Nansen Teatret’, Mefisto på ‘Betty Nansen Teatret’ og ‘Heksejagt’ på ‘Det Kongelige Teater’.

‘Årets hæderspris’ gik til instruktøren Kirsten Dehlholm, der i 40 år har knoklet for at udvikle scenekunsten. Hun har siden 1985 stået bag ‘Hotel Pro Forma‘, der er et internationalt laboratorium for performance og installation.

En anden vigtig pris ‘Årets Forestilling’ gik til ‘Aalborg Teater’ for forestillingen ‘Beton’

I alt blev der uddelt 26 priser – herunder 10 særlige talentpriser. Bikubenfonden er kendt for at støtte fremtidens talenter, og i år gik priserne til: Sanger Cornelia Beskow, Scenograf Laura Rasmussen, Skuespiller Magnus Bruun, Scenograf Julian Toldam Juhlin, Dramatiker Henrik Szklany, Skuespiller Ena Spottag, Skuespiller Nanna Cecilie Bang, Skuespiller Sicilia Gadborg Høegh, Scenograf Karin Gille og Skuespiller Josephine Park.

Kulturtid.dk ønsker tillykke til alle vinderne.

Årets Reumert 2015 blev transmitteret direkte på DRK.